Tahun 2015 Mama Lydzar Pregnant Lagi.

Hikhik poyo sungguh tajuk entry pembersihan habuk dan sawang dekat blog mama lydzar ni. Berbulan-bulan diabaikan.. kesian kesian.

Ok just nak memorikan kenangan ni dekat sini selain kepoh-kepoh di FB dan Instagram.

My body telling truth bila rasa muncit terlebih-lebih, bila rasa penat lesu tetiba, bila asyik mengantuk lepas hantar anak ke sekolah dia terus nak sambung tidur lagi. Ahaks!

Mula-mula macam in denial, tapi untuk kebaikan diri sendiri dan bakal baby (kalau betul lah pregnant), maka setelah delay period 1hari, mama terus pegi beli 2 set UPT kit.

Esok paginya, ambil kit yang kononnya boleh detect kehamilan seawal 5hari sebelum period (kira yang agak sensitif lah).  Dan gambar dibawah adalah resultnya :)

Terus tunjuk dekat cik abang yang masih tidur. Dua tiga kali dia toleh.
'Alhamdulillah...' kata dia. Lepas tu, mama terus sibuk dekat dapur siapkan breakfast anak nak ke sekolah.

Minggu lepas baru pergi Klinik Soraya dekat Seksyen 3 Shah Alam untuk buat 1st check up.
Memang tersangat awal lagi kata Doktor.

EDD : 27 September 2015.

Okey, Setakat ini, memang menjadi-jadi peel kuat makan.
Lapar 2jam sekali dah macam baby. Haha! Habislah mama kalau ikutkan sangat peel lapar ni.
Risau kalau jadi macam pregnant Hannah dulu je, naik lebih 20kg sepanjang 9bulan.. (nangis!)

Apapun doakan mama having a wonderful pregnancy yer kawan-kawan yang sudi membaca entry ini. Tata!




6 words from u:

Hanis Azla said...

As-salam lydzar..

Alhamdulillah.. Tahniah ya! Rezeki di awal tahun 2015.. semoga lydzar dan keluarga terus berbahagia hendaknya.. insyaALLAH.. Take care ya..

amirah said...

salam lydzar...dah lama tak update tiba2 update news yg gempak gitu...huhuhu...congrats dear...sama nanti sek anak kita..semoga dipermudahkan semuanya...

lydzar DN said...

@Hanis Azla thanks kak fea masih sudi jenguk blog berhabuk ai ni.. hehehe

thanks for the wish :)

lydzar DN said...

@amirah waalaikumsalam amirah. tq juga sebab masih sudi jenguk blog ku yang sunyi sepi ini..

wahhh mira pun pregnant ek. terus nak g terjah blog mu pulak

Iela Fazielah said...

tahniah lydzar.... baby september...

cikyah said...

Baru nak komen..
tengok org peknen.. nak peknen lagik rasanya..
walaupun rasa serik baru nak hilang.. baby pn belum 4 bulan lg.. huhuhu
kena atur strategi ni.. umo makin meningkat

 

MommaLydzar Logo

MommaLydzar Logo

Nuffnang Logo

Nuffnang Logo

Alkesah Kehidupanku ®