Breastfeeding - Tempoh Penyimpanan Susu Perahan (EBM)

Memandangkan semakin hampir masanya utk aku MELETUP..aku rasa dah sampai masa aku patut refresh ilmu Breastfeeding semula.

Yerla, dah almost 9 bulan ~middle of this week dah masuk 36weeks weh!!~ meninggalkan arena ini, ada jugak sedikit sebanyak yg aku dah lupa :)

Entry-entry ini mmg bakal berguna buat diri aku sendiri dan pada kawan-kawan yg turut membaca blog ini. Aku akan letakkan link entry dekat sidebar utk memudahkan rujukan aku sendiri. Semoga kita mendapat manfaat bersama-sama.
Marilah kita semua susukan anak kita dengan THE BEST EVER FOOD okeh!

So utk first revision adalah Tempoh Penyimpanan Susu Perahan (EBM) ;



Bersambung..

14 words from u:

eMMe said...

owh! cam tu yea lydzar, tgk pintu peti ais juga yea, kene maximum sejuk la kan, lagi susu tu leh dok tahan lama kan....

lydzar said...

@eMMe haah. lain peti ais 1 pintu ngn 2 pintu. oleh itu, masa nk invest beli peti ais, better beli 2 pintu terus.. :)

ummioked said...

Good info..kena lekat kat pintu peti ais, ye lah kadang2 tu terlupa..lagi bagus kalau bagi kat babysitter..so at least dia pon paham &* ingat

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

good info .. nak simpan info ni dlm my personal folder ;-)

ayu said...

selamat mengumpul stok ye cik kak..hehe...kalau dah banyak2 nanti, leh la plak invest ke Deep freezer...caiyok..caiyok..^_^

e.l.i.s.s.m.i.e said...

fren of mine, siap beli deep freezer tu utk stok ebm..

nanti jgn lupa join contest yer..

http://www.elissmie.com/2011/02/contest-pencarian-si-cilik-bergaya.html

eT said...

wahhh....bagus info nih...
leh share2...
eT ada tag utk ibu mengandung nih...

http://sukasukimain2.blogspot.com/2011/02/contest-ibu-hamil-cute.html

meh la join...tutup: 22/2/2011

akuzle said...

x sangka susu ibu boley tahan sampai 6 bln eks?...

lydzar said...

@ummioked haah kena bgtau la dkt sesapa yg terlibat dgn EBM kita..lg bagus

lydzar said...

@Nurul Diana@Mama Adam Aidil boleh aje, dipersilakan :)

lydzar said...

@ayu insya allah, semoga dimurahkan rezeki dgn susu yg meriah nnt..deep freezer, pon masuk dalam list gak nnt

lydzar said...

@e.l.i.s.s.m.i.e bagusnya dia..mesti susu dia byk kan :)

lydzar said...

@eT sila sila share :)

lydzar said...

@akuzle tahan dengan syarat simpan dalam deep freeer la

 

MommaLydzar Logo

MommaLydzar Logo

Nuffnang Logo

Nuffnang Logo

Alkesah Kehidupanku ®