my dinner

semenjak berpindah ke rumah sewa ni, aku tak dapat diner dgn proper. 1st day je, time abg belum blk ke penang, aku sempat masak. itu pon sebab Abg ada nk tengok-tengokkan anak-anak. selepas itu, aku hanya diner dgn roti. sekali aku keluar pegi carik makanan kt area rumah ni. tp mcm susah je gayanya mengusung 2 orang budak kecil sorang diri ke sana sini.

nak masak, hadif suka sangat menyibuk kt dapur. aku takut terpercik minyak or whatever dari dapur tu kt atas dia. penat juga kalo asek nak angkut dia dari dapur ke hall berkali-kali sepanjang proses memasak berjalan. sudahnya, sempat goreng telur dan makan dgn roti saje. dah la sekarang ni, aku tak boleh makan simple-simple mcm ni jer. mmg perut cepat sangat lapar semula. breakfast wajib aku beli nasik lemak utk ganti balik kelaparan malam sebelumnya.

hmmm..bila la abg dapat bebetul pindah ke sini..cepat la...




2 words from u:

Nordiana Nordin said...

sian lydzar..sabo le, diana dulu pun jenuh gak mau masak bile berdua je ngan farzana..masa kat sabah kami letak pagar kat pintu dapur..so, zana main kat hall tak leh masuk dapur..insyaallah, tak lama lagi pindah le husband kan tarikh pun dah confirm kan..ok le, cam hubby diana pengganti dah confirm datang tapi dia tak dapat2 surat lagi..emm, sok menunggu gak..

lydzar said...

diana, sama la mcm my hubby, part surat tu yg kemain lambat lagi!
rasa nk tolong type kan aje :P

 

MommaLydzar Logo

MommaLydzar Logo

Nuffnang Logo

Nuffnang Logo

Alkesah Kehidupanku ®