Hari Sukan Tadika Delima Ilmu 2013

Cerita Sabtu lepas.

Hannah, Hadif, Mama & Papa pon masuk acara. Haha.
Mama memang suka join sebab kalah ke menang ke, memang akan dapat bawak balik hadiah. So just be sporting and enjoy the game.

Hannah dan Hadif dalam pasukan yang sama. Pasukan Pisang! Eh pasukan kuning lah.
Ada 2 team sahaja, Pasukan Pisang vs Pasukan Epal..pasukan kuning vs pasukan merah.

Acara bermula seawal 8.30pagi.
Dimulakan dengan bacaan doa dan perbarisan anak-anak. Lepas tu satu persatu acara berjalan.

Pakai topi pisang

Hilda penyokong saja. Dengan 'Iyam'

Abang Hadif dan Wafiq, best friend dia

Pisang di kepala :)

Peace mama!

Bacaan doa oleh Ustaz

Perbarisan anak-anak Pisang dan Epal




Game Hadif : Susun lego. Rumah kuning menang :)
Laa..nape slow sangat berlari ni abg Hadif?

Malu malu plak dia..

Turn kawan pulak susun lego

Kuning! Kuning!


Dah menang dapat belon


Pertandingan mewarna

Pakcik aiskrim yang mengaut keuntungan di hari sukan :)


CHAMPION : Mama punya    


Kakak pon menang juga

Kakak main game cari huruf bawah kerusi. Kuning menang :)

Mama pulak main game ni. Game Syhhhhhhhh, mama kena tutup mata dan cari anak yg duduk dikerusi.
How do i recognise my dotter so fast?
Mama pegang selipar dia dulu..selipar nipis..bukan!
NEXT, selipar tapak tebal, YES! Keep on meraba badan dia utk dptkan lebih kepastian, terdengar cikgu cakap.."mama Hannah dh jumpa dia".
Terus peluk anak mama..hehe


Sweet couple game : Dorang bagi sekeping suratkhabar. Mama and papa kena berdiri atas suratkhabar sambil lagi dimainkan. Lepas lagi habis, surat khabar dilipat 2 dan ulang balik cara tadi, space dh semakin kecik, so mama & papa kena fikirkan macammana supaya dedua orang boleh berdiri atas suratkhabar tu. Best game nih. Tapi kami kalah dan terkeluar dari game lepas lipatan ke tiga. :) Dapat la hadiah saguhati

Hadiah semua orang

YeaYe..dpt banyak hadiah.
Lego & Puzzle 4yo Champion, My School 6yo Champion, Mother's Event Champion, Saguhati Sweet Couple :-)


Anak anak, mama and papa semua happy dapat hadiah.

2 words from u:

amirah said...

best jugak kalau join game2 camni..mesti dpt hadiah jugak..hihi...janji kena sporting la baru best

lydzar DN said...

@amirah tu la ..yg penting sporting. last year pon mama menang gak game ibu tu. so tahun ni dgn konfidennya menang lagi hahaha

 

MommaLydzar Logo

MommaLydzar Logo

Nuffnang Logo

Nuffnang Logo

Alkesah Kehidupanku ®