Peel Si Hilda

Rasanya macam dah lama sangat x cerita pasal anak anak :-D

Ini budak dah nk masuk 3tahun next month. As usual since belom masuk 5tahun..mama takde pikir sebarang birthday celebration utk dia pon. Tunggu naaa.. 5 tahun nnt.

Peel si budak x de adik ni sometimea memang menguji degupan jantung mama. Selalu degup kencang bila dia mengamuk.. selalu hati riang bila peel mencuit hati.

Lately tiba tiba suka mandi dekat dalam sinki.
"Hilda kan baby..!"

erkkk! patutlah..rupanya dia rasa dia baby.

Peel lain.. kalau dia tak nak mandi..jangan dipaksa mandi. Kalau x, dia punya tantrum tu..alahai sukar nk cerita.

Tapi bila dia dalam keadaan mood baik.. she is a very adorable kids.

Last but not least..Hilda suka makan kek pink read:red velvet cheese. Kalau beli sekotak yg kecik tu..memang dia konker sorang sorang je.

6 words from u:

ayu said...

Comeynya dia

MAMASUE said...

mcm lebih kurang je peel dgn medina tu...queen control...klu kt umah, tak berani nk marah dia...dia punye tantrum...fuh!menduga kesabaran tahap gaban

lydzar DN said...

@MAMASUEmamasue, peel budak takdek adik kot kan.. mamasue bila nk bagi adik kt medina :P

amirah said...

samaaaa...huk huk huk...aritu kan lydzar arissa tanak mandi tanak masuk bilik air, so tak mandi 3 hariiii..cuci lap apa yg patut je..tantrum amat dasattt smp mama pun menangis sekali...hahaha...babah pun taktau nak watpe. masa tu plak dia tak sihat, cirit birit, nak basuh cuci tu mengucap panjang amukan dia. nak tak nak kenala jugak cuci kan. pastu apa lagi buat langkah melembutkan hati, bc ayat surah toha skrng ni ada kurang sket. tp dia mmng bermusim pun. kdng sgt2 la ok....mereka2 ini saje je nak ekspres kan emosi macam tu kann...nk uji kesabaran kita..huhu...insyaAllah akan okey2 je nanti...

mamiraysha said...

Perangai Hilda lebih kurang anak ke-3 saya..Razin..hehe.. belum ada adik gak..

Cho Zila said...

anak2 dengan macam2 peelkan.. kagum ngan ibu2 yang anak ramai... camnerler dia bersabar ngan perapngai anak2nyertukan...

 

MommaLydzar Logo

MommaLydzar Logo

Nuffnang Logo

Nuffnang Logo

Alkesah Kehidupanku ®