Gaya nak pegi mengaji di As Sakinah Subang Bestari

Saja je ni tiba tiba datang angin semua nak berbaju raya.

Si Kakak memang setiap hari akan sarung baju kurung sebab nak pegi mengaji. Yang lagi dua orang ni amek feel aje. Baju raya tahun 2011. Masa ni Hilda baru 5 bulan. Sekarang dh 2tahun. Tengok lah, dh senteng dah kain baju semua. Haha.
Cuma nasib baik muat nak disarung ke badan.

Hannah mengaji di sekolah agama As Sakinah di Subang Bestari. Website dorang ni under construction agaknya. Setiap Isnin sampai Khamis, 8pm-9pm dengan bayaran RM50/bulan. Alhamdulillah, nampak perkembangan dia mengenal huruf jawi. Method mengaji guna Iqra.

Tapi setiap malam mama dan adik-adik perlu tunggu kakak mengaji. Lama juga menunggu tu. Kalau hujan, lepak lah kami dalam kereta. Kalau tak, boleh la bagi Hadif dan Hilda berlari-lari di koridor ground floor. Atau pun lemak makan roti cana dekat Suria Teh Tarik.

Insya allah, tengah survey tempat mengaji lain yang lebih menepati jadual keluarga. Mungkin di surau dalam Apartment Subang Suria ni sahaja. Sekolah ni OK. Cuma mungkin nak cari yang ajar mengaji waktu petang. So waktu malam, boleh fokus pada pelajaran dan homework pula.

Dan mungkin boleh consider sekolah ini untuk sekolah agama Hannah tahun depan.



11 words from u:

amirah said...

hihihi...comel jeee pakai baju raya

Hanis Azla said...

Salam lydzar..

cantik bergaya nak pergi mengaji ye.. cute aje hilda.. nmpk macam pakai baju kurung kedah..

Anonymous said...

alhamdulilah...dalam tercari-cari tempat nak hantar anak mengaji,I came across your entry. Insya Allah lepas ni nak daftar anak kat situ.Thanks your entry help!

Lydzar DN said...

@amirah masa ni je pon diorang pakai...sedondon kononnya

Lydzar DN said...

@Hanis Azla hehe kak fea. tu la sebab dh senteng sgt dah baju ni..kelakar kalau akak tgk kain dia tu..senteng abes

Lydzar DN said...

@Anonymousalhamdulillah, kalau entry ni bermanfaat :)
boleh la anak puan berkenalan dgn hannah nnt

Eliss Mie said...

nuha nasib baik tadika dia ada ngajar mengaji.bulan2 rm 15 jer.

Mummy Iswatie said...

mcm saya kids akan gi iqra di surau..kitaorg book personal class dgn guru kafa kat situ...

Cho Zila said...

gaya alamak cam ustajah..

adzairdawati makdara said...

alololo tomeynyer

Anonymous said...

Lau masih cri kelas mengaji. Sy guru ngaji. Kt flora 2 je.boleh email kedaiqaseh@gmail.com..

 

MommaLydzar Logo

MommaLydzar Logo

Nuffnang Logo

Nuffnang Logo

Alkesah Kehidupanku ®