cerita CONGRATULATIONS

it's been a while. aku diam membisu. haha tak la diam sangat. sbb mmg dh ada beberapa draf aku karang utk update cerita kt blog nih. cuma tak habis cerita dan tak terpublish.

ok, last week dh cerita pasal interview pada hari rabu.
pegi interview kt kota damansara with Abg and hannah. terpaksa gak bawak sebab dia dh siap-siap tunggu masa aku nk keluar dari rumah. oh tak lupa nk update, mybeloved hubby dah pass exam CISCO with flying colours. alhamdulillah syukur. berbaloi la dia tinggalkan anak isteri selama 3minggu dan kosentret mengadap laptop dan contoh-contoh soalan tiap-tiap malam di sana.
CONGRATULATONS mydear.



then esoknya, khamis kami gerak balik ke pahang my hometown for my bro's wedding. kt sana kenduri diadakan secara rewang. meriah juga persiapan. tp kenduri tahun ni dalam keadaan hujan dan lecah.
kami adik beradik tak dapat hadir utk acara nikah sebab nikah dibuat pada hari khamis. mak aku advise majlis nikah buat sebelum bulan Muharam. so hari khamis tu adalah hari terakhir sebelum bulan Muharam menjelma.
pasangan adikku juga dari kampung yg sama. dekat gile. kenduri di pihak perempuan pada hari sabtu 19hb dan di rumah kami pada hari ahad 20hb.

CONGRATULATIONs dan SELAMAT PENGANTIN BARU utk adikku - AHMAD FITRI dan isteri AMINAH SYUHADAH



dan yg terakhir, CONGRATULATIONS utk diri aku sendiri. sebab dah berjaya dalam interview dan telah di offer kerja. aku succes dgn interview kt kota damansara tu.
alhamdulillah, rezeki menjelang tahun baru.
aku diminta mula pada 4hb Jan 2010. walaupun my expected salary tak dapat dipenuhi oleh pihak HR, tp aku tetap akan menerima offer ni.
macam Abg advise, pergi je dulu to gain experiences and knowledges. lgpon experiences dulu bukan byk sgt nk demand byk2 lagi. (ayat yg ni amat mengguris perasaan aku, siap merajuk lagi :P )


insya allah, lepas ni blog aku akan terisi dgn cerita-cerita di opis pula. dan juga bagaimana aku menjadi supermomma yg menjaga 2 orang anak kecil tanpa sang suami disisi sementara dia dalam proses transfer.







8 words from u:

Nordiana Nordin said...

tahniah dah dapat kerja..good luck for the new job for next coming year..dan selamat menjalani kehidupan as supermomma..diana dah ade experience maybe we can share the situation later..

lydzar said...

tq diana

diana ni budak ise gak dulu ek

Nordiana Nordin said...

ar2..same bacth ngan salehah..macam biasa gak nampak muka lydzar kat fakulti..lydzar junior kami kan..

.: Ain Rusli :. said...

oh..pasni ko handle hannah ngan hadif sorg2 kat sini?alalala..siannye..tp xpe..hopefully kejap je kan?anyway..tahniah ye dapat keje..alhamdulillah..syukur!

lydzar said...

diana : ermm sy batch budak matrix..hehe sama batch la kita. skg ni keje ngn uitm ke? rasa mcm perasan diana time kt dungun last year eh..ada tak pegi sane?

aini : mcm tu ler alkisahnya. PJJ semula kami suami isteri..
p/s: cmana ngn update owner rumah? dh ada orang lain nk sewa ke?

ummi-dee said...

lydza kita rasa seronok sgt liza dah dpt kerja, since baca luahan hati kesedihan liza kita nak sgt tlg supaya liza dpt keje cepat2.baru tanya abg bank rakyat nak kasi resume liza.bila liza dah dpt keje ni rasa seronok sgt.semoga liza berjaya lagi ye.pasni kita share kesah jd supermom ye.good luck liza.

Nordiana Nordin said...

diana dah tak keje UiTM, dah resign coz dapat offer PTM kat government..ar2, diana pergi ke dungun tu ada gak cam nampak lydzar ingat kot2 salah orang atau pelanduk dua serupa..hehee..

lydzar said...

thanks rosmah..

good luck to both of us :)

 

MommaLydzar Logo

MommaLydzar Logo

Nuffnang Logo

Nuffnang Logo

Alkesah Kehidupanku ®