My New Black 'Baby'

Dalam sejarah hidup lagi sekali buat MommaLydzar.

Hehe semua yg pertama kali WAJIB diingat dan dimemorikan dalam blog ni :)

Alhamdulillah, kali ni kereta pertama saya pulak. Syukur sebab akhirnya, ada juga sebijik kereta. Saya kira ini kejayaan peribadi jugak lah.(Ellleeehhh orang lain dh lama dah beli kereta sendiri kot!) Haha..

Walauapapun lepas ni saya tetap akan pakai kereta Alza tu. Senang nk drive sambil si Hilda baring kt tepi. Seat depan Alza kan takde handbrake antara dua seat tu, so memang feveret dia baring. Kepala di paha saya..

Bertekad beli satu lagi kereta untuk memudahkan urusan kami suami isteri..  dan rezeki dari Allah, bulan lepas saya dh berjaya melayakkan diri untuk mendapat insentif Car Bonus dari Shaklee.
Shaklee bagi duit, bukan bagi kereta. So terpulanglah nk beli kereta apa pun, idaman atau bukan, terpulang pada pemunya RM. Kalau nk beli gula-gula je pon, boleh aje. Ahaks!

So here we are, our new BlackBaby MyVi  :)


Friday 2 February 2013 : Fresh from oven


Tatacara penggunaan dari Salesman

Amboi kan main lagi Hadif!
Ambil dari kedai, malam 2 Feb 2013. Hari Jumaat yang berkat. Booking kereta ni aritu pon hari Jumaat.

Esoknya terus pegi pasang tinted. Macam biasala, dapat voucher untuk tinted ni as free gift.


 

Insya allah, semoga dengan adanya BlackBaby ni, mudah la sebarang urusan kami yg memerlukan perlindungan dari hujan dan panas di bumi Allah ni..

HM tiga beradik setiap hari pujuk mama bawak BlackBaby hantar dorang pegi sekolah. Masalahnya BlackBaby kena duduk luar pagar sebab dia tak bersticker. Ponat eh omak ekau ni nk berjalan dari rumah ke luar pagar tu kot. Haha.

Sekali sekala nanti yer sayang semua..

Best! Car  bonus insentif tu nnt, separuh buat bayar BlackBaby, separuh lagi buat bayar Blok 2.
Alhamdulillah..


13 words from u:

Ernewaty AR said...

wah bestnya

MAMASUE said...

alhamdulillah...cantek black baby ni...mamasue pun nak lah....sapa yg nk bg car bonus ni =P

Hanis Azla said...

Alhamdulillah.. bagusnya.. seronok dgr.. murah rezeki lydzar dgn shaklee.. semoga terus dimurahkan rezeki lagi dan lagi hendaknya.. insyaAllah..

lydzar DN said...

@Ernewaty AR u can have it too..aktif sket buat shaklee tu :D

lydzar DN said...

@MAMASUE hehe..boleh mamasue..mintak kt shaklee pon boleh haha. tp ada syarat2 la kan. :D

lydzar DN said...

@Hanis Azla terima kasih kak fea. alhamdulillah, mmg bersyukur sgt ditemukan dengan punca rezeki dgn Shaklee ni. Mmg banyak dh dream come true sejak bersungguh2 buat bisnes ni :)

Iela Fazielah said...

wah...ada 2nd car.. alhamdulillah... setia dgn perodua ye lydzar.. tahniah...

Atia Adina said...

wow bestnyer...dapat kereta...murah rezeki....

amirah said...

Ya Allah...bestnyaaa...alhamdulillah syukur...seronoknyaaa...

lydzar DN said...

@Iela Fazielah kak ila, setelah ditimbangtara, myvi is our best choice utk long term investment. ada plan something nk buat dgn myvi ni. hehe. brand lain,insya allah ada rezeki lain, boleh la beralih ke brand lain later nnt :)

lydzar DN said...

@Atia Adina atia, bukan dapat la. kena beli jugak hahaha

lydzar DN said...

@amirah alhamdulillah ami. syukur sgt dengan rezeki allah bagi..setiap hari ada nikmat yg tak terhingga dia bagi.

not a serious blogger said...

Wah kagum!

 

MommaLydzar Logo

MommaLydzar Logo

Nuffnang Logo

Nuffnang Logo

Alkesah Kehidupanku ®