Power Bank

Dapat dah seketul!

Telepon Samsung ni memang kuat makan. Sebab tu kena standby 'makanan' dia. Kekadang dh caj 100% sebelum keluar pegi keje...then baru menjelang kol 12pm, bateri dh tinggal 20%. Hallamak! cemana nk surf surf bukak FB sementara tunggu makanan tiba kt food court tu kan.

Hari tu masa beli S3 cik abg, ingat nak sambar jugak sebijik power bank ni. Tp design yang ada jual kt kedai tu, besar dan tak menarik. Dan boleh caj sekali sahaja.. dan harga dorang jual rm100. Masa tu tak survey sangat pon pasal power bank ni.

Baru-baru ni, sorang geng Jutawan post iklan pasal powerbank yg dia guna. Boleh caj up to 4 kali. Ini sudah bagus. Dan harga pulak RM165. Boleh la. Terus order dekat dia. Dan pagi ni dh sampai pun :) Lepas ni takyah risau-risau lagi kalau nk away dari rumah. Power Bank dah ada :)

Owh ye, kalau ada yang tak tau..powerbank ni kira portable charger for gadget lah. Kita caj dia dulu. Then bila kita pegi outdoor, bateri henpon dh kong..boleh la connectkan fon dekat power bank ni. power bank akan charge the battery.


10 words from u:

danish@daniesya said...

liza, nak order power bank ni kat mane.. nak gak.. samsung mmg makan batery.. dia leh pakai kat apa2 jenis hp or samsung je

mekchu said...

mmg dah lama mencari power bank utk blackberry.. tp online sajork.. yg charge 4 kali tu bukan maksud 4 kali pas tu buang kan :)

maksudnya boleh up to 4 times bila power bank tu direcharge sepenuhnya.. betul macam tu?

adianiez AIDA said...

very good info :-D
memang guna byk batt pon smsung. kekadang agak risau bila batt da lemah, and mati tgh jalan. susah idup!

lydzar said...

@danish@daniesya dear, nak ke? kalau nk boleh saya bgtau kt member tu..harga dia jual rm165 utk yang mcm saya punya ni

lydzar said...

@mekchu yup, boleh caj 4 kali sebelum bateri power bank ni kong..pastu kita caj lagi la dia. ermm yg ni tak perasan boleh utk blackbery ke tak. jap gi check kt kotak

lydzar said...

@adianiez AIDA tu la pasal. takut bateri abes time2 kita perlukan dia la kan

shitah omar said...

nak.. bole ke guna utk samsung galaxy notes.. sekali charge kt power bank bape lame

lydzar said...

@shitah omar kak shitah, sory lambat plak menjenguk komen akak ni. akak nk ke?saya pm kt fb lah kan senang

ana said...

beli kat mana nie? brpa mAH

Anonymous said...

Nak bli jgak..ad lg tak??

 

MommaLydzar Logo

MommaLydzar Logo

Nuffnang Logo

Nuffnang Logo

Alkesah Kehidupanku ®