Lari..lari..lari...

setiap hari akan ada adegan ini..

hannah : ayiiii...ayiii.ayiii!!
(tergedik-gedik dia berlari sambil dgn muka cuak, muka nk tergelak, muka takut dari aarah bilik melintasi ruangan menuju ke ruang tamu)

mama :kenapa hannah?

hannah : ipashh..passhh.. (tergelak-gelak dgn perasaan lega)

mama : mana?

hannah: tu..pash pashh pashh.. (sambil tunjuk ruangan itu)

mama & papa : gelak

ape lah yg hannah tu cuakkan sangat tiap kali lalu ruangan tu?

inilah dia fear factor hannah
jeng..jeng..jeng!!

*encik-cik-tuan-puan LIPAS*

since pindah ke penang ni, semua rumah yg kami tinggal, turut dihuni encik-cik-tuan-puan LIPAS..ada je dimana-mana..paling horror masa duduk kt apartment pesona (rumah pertama kami sewa). bila pindah ke apartment idaman ni pon, masih lagi berjiran dgn encik-cik-tuan-puan LIPAS malahan mereka adalah tetamu regular kami haih!!

mungkin jugak sebab rumah-rumah ni terletak diground floor..dekat dgn longkang, dengan pokok-pokok. actually kawasan apartment tu (pesona & idaman) mmg bersih. pengurusan apartment mmg jaga kawasan ni agar tak dicemari sampah. setiap hari akan ada cleaner sapu corridor dan kawasan sekitar. tp encik-cik-tuan-puan LIPAS ni pon ada koloni mereka tersendiri. ntah ktmana dia buat rumah yg sebenar ku pon taktau..

sbb dah selalu sgt tengok
encik-cik-tuan-puan LIPAS ni, maka hannah pon dh kenal rupabentuk mereka walaupon hanya dlm gambar. ku mmg sgt geli dgn lipas. tak sangka cikabg pon sama..family hours kami (sambil tgk berita dan drama-drama kt tv) selalu diselangi gelak tawa kegelian tgk lipas dan tgk gelagat hannah terhadap lipas..hannah selalu tgk reaksi ku kegelian dan takut terhadap encik-cik-tuan-puan LIPAS , dan dia pon meniru reaksi itu..

dan hari-hari adegan seperti diatas berlaku, menceriakan hidup kami sekeluarga



2 words from u:

Nadine Zuharra said...

congrats sbb dah berblog..lagi banyak cerita boleh kongsi kat sini.. ^_^
embe pun geli ngan lipas.. sib baik kat rumah ni tak byk lipas,tp kdg2 nampak gak tersesat 1-2 ekor,depa naik kot lubang air@ dapur..gerammm betul.. yang penting ridsect tu mesti ade lam rumah,baru rase selamat skit,heheh

lydzar said...

yep embe..dorang naik ikut toilet, pastu cermin atas sliding door..haih tensen!
mmg sebulan abes 1botol shieldtox utk lipas pon..2botol ridsect utk nyamuk..

 

MommaLydzar Logo

MommaLydzar Logo

Nuffnang Logo

Nuffnang Logo

Alkesah Kehidupanku ®