Koleksi video hannah

video

ku tak simpan byk video pasal hannah..sbb ku mmg takde videocamera pon..yg ni pon amek guna digicam nikon yg kubeli back 2005 dulu..nasib baik jugak la ada function utk record video.
cuma duration utk satu-satu video direkod limited..sgt limited ok..

setiap kali ku tengok video ni kt camera, akan mengalir air mata..tiba-tiba rasa sungguh sayu..sungguh syahdu..masa ni umur hannah 4 bulan..ku ambil masa dia baru bangun pagi. pada usia 4bulan, hannah belum boleh meniarap sendiri lagi..ape yg dia boleh buat, cuma gerakkan kaki-tangan macam dalam video ni je..kami mmg tak sabar nk tengok dia meniarap..sebab ramai yg kata, hannah berbadan kecil, so mesti cepat meniarap :)

tp itu bukan kenyataan..dia boleh meniarap sehari sebelum umurnya genap 6bulan..lambat kan.
tp tak pe, ku tak paksa..biarla dia develop at her own pace..no pressure. cuma ku ada la rangsangkan badan, kaki dia utk meniarap atas galakan dari Doc Nik dari Az-Zahra.

dan sekarang hannah dah boleh berlari pon..sebab tu la ku selalu rasa sayu..anak yg dulu nya kecil dah semakin membesar..how fast time flies..sure all momma kt luar pon rasa yg lebihkurang dgn ku bila tgk anak-anak membesar ni..bahagia, seronok, teruja semua bercampur aduk..



video

video kedua ni, masa umur dia 6bulan plus..hobi dia masa ni koyakkan buku, majalah, tisu, kertas dan masukkan semua benda yg dia pegang dlm mulut..nmpk yummy agaknya semua tu..
dan sampai sekarang pon, hannah masih lagi dgn hobi mengoyak tu, cuma dia dah tak masukkan dlm mulut utk dikunyah nyumnyum lagi..dia cuma kutip biskut, roti, butir nasi yg ada kt lantai yg ku blom sempat bersihkan..haih!!




2 words from u:

aZRoy said...

Salam,

waaa, ada blog, bagus2. rajin2 update k, jgn jadi cam mamat sorang tu, blog dia abes dah bersawang, huhuhuhuh.

ani said...

welcome to blogging world, dear :)

write from ur heart.coz we are here to listen. :)

 

MommaLydzar Logo

MommaLydzar Logo

Nuffnang Logo

Nuffnang Logo

Alkesah Kehidupanku ®