Stok susu.

Sambung lagi pasal entry Fresh Milk semalam.

Ni lah dia kaedah restock susu setiap kali hari gaji mama. Sekarang hari gaji mama 15hb bukan 25hb lagi dah. 4 pek Dutch Lady Coklat 456 untuk Hannah dan Hadif, 6botol Fresh Milk untuk Hilda dan penumpang minumnya, 1 pek Choclate drink. 


Tapi Fresh Milk tu memang restock setiap minggu.. Mana taknya ada 2 orang menumpang minum. Mama bancuh Fresh Milk + ESP, Papa bancuh Fresh Milk +Cinch Shake.

Cerita pasal kos, biasanya beli susu ni dekat 99Speedmart. Antara kedai yang jual growing milk yang murah. Untuk DL456 biasanya harga RM22.90, kadang-kadang RM21.90. Kalau pegi Giant, harga up lagi RM1..jadi RM23.90..

Utk Fresh Milk, RM5.30 - RM5.50..cemana entah harga boleh berubah-ubah setiap kali pergi. Tapi dia berubah ke tak ubah ke, tetap juga beli susu ni. Sebab dah terbiasa agaknya. Memang loyal.

Sekarang tak de lagi nak tayang stok EBM. Kita tayang stok fresh milk k. Haha


3 words from u:

amirah said...

kitorg tak abis lagi eksperimen ngan susu ahmad ni. mana daknya asik bertukor je lagi ni. skrng guna dugro lak. tp pling lama guna dutch lady la. cuma sebab ahmad yak keras sgt. sembelit. taktau la pasai pe. nak kata tak minum air byk, rasanya dah over. so, terpaksala tukor2 susu dia selalu. aah kan speedmart memang murah sket. tp dutch lady 123 tu kalo kat mydin lagi murah kot

MAMASUE said...

mamasue plak suke beli 1-1...sebab nk pegi kedai byk kali...=) suke beli benda2 lain sama...padahal ckp kt papa nk beli susu je, tp bile masuk keter,seplastik penuh

Tihara said...

banyak nya stok susu..bagus2 :)

 

MommaLydzar Logo

MommaLydzar Logo

Nuffnang Logo

Nuffnang Logo

Alkesah Kehidupanku ®