Myvi berselimut daun

Selasa lepas..iring suami pergi kerja dari jendela. Tetiba nampak situasi ni. Eh macam kenal je kereta MyVi hitam tu... owh no! Its my baby.

Dah kena selimut dengan daun daaaaa...
Rupanya pokok sebelah tu patah ditiup angin. First impression adalah sangat blur.
"Kenapa dengan kereta tu ye? Kenapa macam ku kenal je plat number kereta ni?"

Suami patah balik ke rumah dan terus bgtau dia pasal kereta MyVi kena hempap. 




Nasib baik ada beberapa orang jiran satu blok datang membantu. Suami suruh saya naik semula kerumah sebab anak-anak masih tidur.  So dengan kerjasama doranglah suami alihkan kereta ke parking space yang lain.


Nasib baik tak ada major injury..sebab body kereta cuma terkenadaun-daun dan ranting pokok saja. Kalau terkena dahan yg besar, mau jugak kemek. Alhamdulillah, rezeki saya.
Kereta ok sahaja. Lepas suami hantar utk digilap, selesailah masalah. Tak nampak pon kereta ni bercalar balar..

Syukur.

5 words from u:

ayu said...

Mujur tak de apa2 kan

Atia Adina said...

syukur tak der apa2 ... mmg rezeki sungguh .. ranting jer yang hempap

adianiez AIDA said...

ngeri nyer...
sib baik ok semua...

amirah said...

mujur la tak teruk lydzar..alhamdulillah..

Cho Zila said...

mujur juga yerk.. syukur Alhamdulillah..

 

MommaLydzar Logo

MommaLydzar Logo

Nuffnang Logo

Nuffnang Logo

Alkesah Kehidupanku ®