Cepatlah Esok tiba


(mode mama exagerrate hokehh!! )

kami sgt ternanti2kan kedatangan hari esok. sebab esok, lelaki pujaan hatiku akan pulang kepangkuan setelah 10hari terpisah. lama kan? rindu tak terkira..

setiap hari bila bangun pagi, secara automatik akan teringatkan dia walaupun dia tidak menjelma dan melawat dlm mimpi. anak daraku selalu sebut "papa je.." sebaik terjaga. anak teruna je yg masih belum mengerti apa-apa. masih tersenyum riang setiap kali bangkit terjaga.


*king-of-our-hearts*
pic ketika zaman muda-mudi dulu laa

(mode mama exagerate off)

sabtu lepas, aku bawak anak-anak habiskan masa and stay overnite dirumah makcik mereka (my 1st kakak) kt area Jln Reko. 1st xtvt kami, lepak kt alamanda. abg ipar tak ikut. jadi kami pegi, 2 adults with 4kids (nazrul - 5yo, hannah n yasmin - plusminus 2yo dan hadif 5months)..hoho mmg terasa somi-istri mcm bawak 4 orang anak la. gamat! kelam kabut..
kelam kabut sebab mcm bawak twins plus si kecik.. yg masih nk kena dukung, yg masih nk kena pegang. kecuali nazrul, dh boleh mintak tolong tolak hadif dlm stroller. hannah pon ligat berlari bila dpt space yg luas mcmtu. bwk dorg main kt playground sblh parkson. let them happy.
petangnya balik dan my sis masak nasi ayam. while me siapkan anak(s) mandi petang. takdek ape xtvt pon malamnya, just tengok sehati berdansa.

my sis baru je beli rumah sauna.ye ke panggil mcm tu ek? hehe, i gave it a try..huyooo berpeluh-peluh. buat dalam 20mins. rasa sgt best dan rasa mcm puas hati bila tengok peluh meleleh-leleh. its been such a loooong time aku tak berpeluh macam tu. ermm tp kan, bila balik rumah MIL semula, and i pump for stock, tak dpt byk la pulak. not even 1 ounce!! ada kaitan ke ek buat sauna dgn kemeruduman amount collection yer.. muskil. kalo ada, kompom lepas-lepas ni tak yah buat sauna lagi dah..







2 words from u:

ilahfazilah said...

lydzar.... sape x rindu suami kan...??? amacam dgn training??? ok ke??

lydzar said...

ilah : mmg pon, sape la yg tak rindu suami :) sehari rasa macam setahun je..
erkk training tak jadik la, tak approve by ministry..ada i tulis dlm entry2 sebelum ni..so i keep on enjoy being sahm lah

 

MommaLydzar Logo

MommaLydzar Logo

Nuffnang Logo

Nuffnang Logo

Alkesah Kehidupanku ®