Weekend Stories

agak terlewat ucapan ini, but still, i would like to wish frens and families yg datang bertandang ke blog ini ..

SELAMAT HARI RAYA HAJI



raya haji kali ni disambut serupa tak beraya oleh kami satu keluarga :D sungguh tiada pengertian KORBAN pada raya tahun ini.
mana tak nya, semasa orang bertakbir di masjid, kami pergi test drive Perodua ALZA di Seksyen 11 Shah Alam. Semasa orang lain sedang sibuk menyediakan juadah raya, aku berada didalam kereta menghayati keindahan bandar Shah Alam yg dah lama tak kujejaki sehingga lewat malam. Dan ketika orang lain menghidang juadah dan santapan raya, aku masih tidur di atas katil bersama anak-anak sambil Abg pergi menunaikan solat raya di masjid Shah Alam.
Kami bermalam di hotel tempat Abg menginap. Santapan raya kami pagi itu adalah buffet breakfast. Dalam pukul 11pagi, baru la kami sampai dirumah MIL. dan keadaan tiada suasana raya juga menyelubungi. Abg iparku dan biras juga masih tidur - mereka berniaga malam dia downtown Cheras.

Cerita tentang ALZA. Kami memang ternanti-nanti kehadirannya. Dan akhirnya pada minggu lepas telah diadakan majlis launching nya. tak kesah la tu kan. ape yg penting KERJASAMA kami nk tengok dan test drive kereta tu. Alhamdulillah, khamis lepas Abg dah arrange appointment utk sesi test drive..petang itu, Abg ambil aku dan anak-anak utk ke sana. sebab itu la, raya haji kami berada di ShahAlam.

Abg sorang yg mengujipandu kereta ni. aku tak try sebab tak reti bawak kereta auto. risau plak kalo terjadi apeape, terlajak ke, tertekan lebih minyak ke, blabla..padahal orang kata bawak kereta auto lg senang dari manual. tunggu KALAU kereta ni dalam genggaman je nnt, baru nk drive :)

*sumber gambar - http://auto-akasia.blogspot.com*

nak ambil gambar sendiri tak dapat sebab gelap, terpaksa mintak belas ihsan blog orang



overall, aku puas hati dengan kereta ni. memang agak kecil kalau dibandingkan dengan MPV lain. nama pon compact MPV kan. utk orang yg tak biasa dengan kereta besar macam aku ni, mmg sesuai la kot. so KALAU nk berubah pon, macam tak ambil masa lama, i guess :D

memandangkan anak-anak juga masih kecil, belum ramai, dan juga kemampuan kewangan kami, ini adalah kereta terbaik utk our upgrading transportation system. sementara menunggu anak-anak membesar sampai tak muat kereta, ALZA ni adalah pilihan tepat.
Jenuh dah travel dengan si comel Kelisa kami tu. sesungguhnya Kelisa itu memang amat berjasa kepada kami sekeluarga. tapi akan sampai suatu ketika, kami perlu berubah kepada sesuatu yg lebih praktikal bergantung pada keperluan kami.

Mungkin kata sepakat antara aku dan Abg dh dicapai, tp ALZA masih belum boleh kami sambar dalam masa terdekat. kena tunggu aku dapat ape-ape kerja yg boleh membantu menampung keperluan harian kami.

"Ya allah ya tuhanku, murahkan la rezeki dalam bentuk pekerjaan atau sumber kewangan kepadaku."
insya allah, aku yakin rezeki itu Allah tetap akan beri suatu hari nanti. Jangan berhenti berusaha.

Sabtu petang yg bosan. Abg macam hooked je depan laptop. Pandai-pandai aku buat date ngn Syifaa :) Nk jumpa dia and pegi visit baby Arissa and Mummy Kyra yeay!! dan YEAY lagi bila abg on jer dengan plan aku buat ni. So petang tu, kami gerak ke Shah Alam lagi.

Syifaa datang fetch kt lobi hotel and brought us to rumah Mummy Kyra.
Sebelum turun dari bilik, sempat aku tanya "Abg keluar ke tak ni?" Abg jawab " tak kot, kawan-kawan diam je"
ehehe so kami keluar dan tinggalkan Abg sorang kt bilik. takper la, dia boleh concentrate study masa kami keluar ni.

Lepak dengan mereka ni (Syifaa, Kyra, Arissa, Hannah dan Hadif) kt Pak li Kopitiam dekat Seksyen 7. dah kalau namanya bawak kids keluar, memang tak boleh lama. dan ala-ala chaos jugak ler. nk bersembang sakan pon susah. end up, lepak tak sampai sejam. Arissa sudah ngantuk. Hannah pon dh mula nk berlari dan pergi sane sini. sebelum keadaan semakin sukar dikawal, maka kami decide utk beransur pulang. Lepas hantar Arissa and Mummy balik, Syifaa hantar kami pulak balik hotel..A BIG THANKS to Syifaa. nnt lainkali kita arrange lagi pertemuan yer.

HAPPY..

2 words from u:

.: Ain Rusli :. said...

wah,nak pakai kete baru nampaknye..alhamdulillah..yelah,untuk keselesaan anak2 kan..xpe liza..doa byk2..insyaAllah..pasti ade rezeki utk ko sekeluarga nnt..
ooo...dtg sini,jmpe syifaak n kyra..xinform pun eh..chaiss..kalo tak, bole joinnn..

lydzar said...

insya allah aini, kalo ada rezeki boleh la tukar..
ermm alang-alang aku kt shah alam. and syifaak pon around, tu yg saje ikut dia g jumpa kyra. lgpon last minit plan jer tu..

 

MommaLydzar Logo

MommaLydzar Logo

Nuffnang Logo

Nuffnang Logo

Alkesah Kehidupanku ®