Hannah turns 23rd months today!

hari ni 12hb 11, 2009 ..
hari ni hannah dh menginjak 23 bulan umurnya.
hari ni mama hannah dok pk, cemana rupa celebration birthday hannah yg kedua bulan depan.
yang pasti tiada lah party birthday jemput kawan-kawan dtg umah makan kek segala, mcm tahun lepas juga. cuma celebrate berempat bersama adik pula.

as at her 23rd months, byk juga perkembangannya. motor skills like berjalan, berlari etc develop seperti kanak-kanak lain juga. cuma masih perlu banyak latihan utk melompat. dia belum confident agaknya.

and dari segi vocabulary juga semakin hari semakin sayang bertambah adanya.
sangat aktif bertanya itu ini pada mama especially bila dalam kereta dan juga apabila sedang menonton tv.
mmg mcm adik yg dalam iklan "itu ape? ...murai..itu ape? murai.."

bila dia taburkan mamee, dia cakap "mama sepah..mama sepah.."
bila dia tumpahkan air, dia cakap "mama tumpah, mama tumpah.."
bila adik main buku dia, dia cakap, " jangan koyak..jgn koyak.."
bila dia nk nenen, dia cakap, "mama duduk sini..mama duduk sini" sambil tepuk2 tempat yg nk disuruh mama duduk..
bila tengok mama nk gosok baju papa, dia cakap, "ishh panas mama, hot hot.."
bila dengar bunyi anjing kt luar rumah, dia cakap, "oh dog.. nak geget hanna.."
dan banyak lagi la scene nya..

tp yang tak best, hannah dh mula membuli adik.
tengah elok baring berdua, tiba-tiba dia cubit pipi adik. tiba-tiba dia letak kaki kt muka adik. tiba-tiba dia tolak kepala adik. dan hari ni tiba-tiba dia gigit adik

adehhhh!!




1 words from u:

bubblymummy said...

liza...pandainyer hannah cakappp!!!
mika still mumbling..n die cuma bley sebut one word la..other than that..is ayat bahasa die..blom sampai cam hannah..dah bley buat sentence..!! clever girl!

 

MommaLydzar Logo

MommaLydzar Logo

Nuffnang Logo

Nuffnang Logo

Alkesah Kehidupanku ®