Bunyi apa tu?

Situasi disurau:

"Tak abes abes renovation kt opis ni kan. Ada je org drill sane sini."
'Eh yeke? Kt level berapa?'

"Tah..akak tak dengar ke"
" hehehe bukan bunyi drill kot. Tp bunyi bunyi benda alah ni"
Sambil tunjuk gajet kuning ni

"Laaaa yeke kak!! Ingatkan bunyi org buat renovation tadi. Bunyi pam akak rupanya."
"Hahaha tu la kan. Bunyi dia bising sket"

Tu la dia respon respon kengkawan yg first time dengar bunyi Freestyle ni. Saya takleh imagine macam mana member2 ibu menyusu buat pumping kt cubicle saja.

So far..alhamdulillah berbaloi beli sbb ia memudahkan saya buat powerpumping kt rumah. Sambil basuh botol susu Hilda pon boleh pumping. Tp biasanya saya pam sambil relax layan Facebook je la.
Dari segi suction..byk beza dgn Spectra3 yg suctionnya kuat tu..Mobility of course. Dan bateri takat ni seminggu dalam 1-2kali je.

Ada lagi masa beberapa bulan je FS ni perlu kerja. Short term employment gitu. Pasni dia boleh bercuti dulu smentara kilang masih ditutup haha. Saya tak berniat utk entended pumping kt opis after Hilda turns 2. Extended breastfeeding mayb iya but not for extended pumping..

Insya allah semoga dpt terus berjuang sehingga Mac 2013.



Published with Blogger-droid v2.0.8

5 words from u:

*azni* said...

woww!dpt gak fs sebijik..kite mmpu tgk jer..pakai jela swing smpai lebam..hehe..

pizet said...

selamat berfreestyle...sonok kan x yah guna tgn...hihi pz pump tmpt sendiri ja, bilik x dak pintu, kiri kanan lelaki, depan kaca see thru...wat muka kering, pakai nursing. cover dan pump...hihi

amirah said...

wow dah ada FS!...dengkisss!!...hahaha...aritu amie dh try medela memang tak serasi dgn pengguna spectra 3 tegar ni..haha..tp memang teringin in term of senang guna bila2 masa tp bila nengok dia punya parts tu lahai...bagusnya lydzar, sket je lagi nak abis ni...chaiyok chaiyokk..

Iela Fazielah said...

mmg best pakai FS ni.... kalau org tanya akak mcmmana bunyi FS ni..akak ckp bunyi dia sebijik mcm H/P yg vibrate dlm silence mood.. pastu mcm akak biasa caj every 4hari sekali utk penggunaan 5kali pam sehari for 20-25min/use... mmg berbaloi bl n guna... insyaallah..xlama lg nak abis berpumping..akak gak lama lg. ada 1thn 6 bln lg...huhu

Ernewaty AR said...

letak pump atas bantal or something yg absob vibration..so far..itu yg aku buat..kt meja je

 

MommaLydzar Logo

MommaLydzar Logo

Nuffnang Logo

Nuffnang Logo

Alkesah Kehidupanku ®