Toilet train : Hadif

Terima kasih pada initiator : Cikgu Nurul

Mama pujuk abes daya, langsung dia taknak dengar. Mama kata takyah pakain pampers, dia nangis.
Mama kata pakai sependa je, dia nangis..

Last week waktu amek HM dari taska, cikgu Atiqah btau Hadif dh tak pakai pampers. Cikgu Nurul tak bagi Hadif pakai. Wow terkejut mama! Alhamdulillah ada yg berjaya buat Hadif diaperless.

Alhamdulillah, sampai hari ni blom pernah lagi dia bocor. Malam time tidur masih mama pakaikan juga lah pampers sbb belum ready nk basuh comforter setiap hari. :D
Syukur sebab 2in1, peepee pass di toilet, poo poo pon pass kt toilet. Cepat juga anak mama pick up.

Cuma sesekali bila dia bad mood nk berontak, dia saja carik alasan nk pakai pampers. Ubatnya senang aja..BIG HUGG from mama lah, pujuk rayu ayat manis mama, diamlah dia :D

Alhamdulillah..

4 words from u:

amirah said...

waa...bestla camtu. senang dah nanti

Kesuma Angsana said...

buat plan2 lah ye & byk sabar

Iela Fazielah said...

wah..bagusnyer hadif... same goes to irfan...dah lama xberDD... cuma waktu mlm je... n kalau jln2 jauh2... takut terkucil xsempat nak ke toilet...

Atia Adina said...

ha...dah boleh jimat pampers lah....atia time tdo jer pkai.....sama lah...saya belum bersedia nak kemaskan tilam....kot dia terkencing

 

MommaLydzar Logo

MommaLydzar Logo

Nuffnang Logo

Nuffnang Logo

Alkesah Kehidupanku ®