Hadif 4th Months Check up

dh 4 bulan umur hensem boy aku ni..check up semalam. umur 4 bulan takdek jab. berat up 300gram saje. rasanya dh kuat menyusu dah, tp tang tu gak naik nye..tak sampai pon 500gram. sama macam last month juge. naik sikit.
ada yg kata mayb sebab dia dah mula lasak. mmg lasak pon. masuk je umur dia 4bulan hari tu, dia pandai menelentang pulak. dan sejak itu, dia mula bergolek-golek sampai abes had comforter yg aku bentang kt depan tv tu. tergolek-golek sampai stuck kt sofa or kabinet tv.bila dh stuck dia jerit, soh letakkan kan kt tengah semula. dan dia akan bergolek lagi dan lagi.

sapa ada petua nk kasik anak chubby yer? aku geram betul tengok anak kawan2.pipi boleh gigit-gigit apatah lagi paha mereka..anak-anak aku ni skinny jer. hannah tu lagi ler, takdek ruang lemak pon. mmg kurus. haih!

berbalik cerita hadif. dia sgt suka borak dan gelak. bila kita agah dia senyum seluas-luasnya. sambil dia pon bercerita dalam versi bahasa dia sendiri. sgt syok melayan dia.
and the good news, dia dh tak menolak bottlefeeding lagi.

*ni la aksi hadif bila di agah*



2 words from u:

Syima ~Mama Kyra~ said...

salam aidilfitri to lydzar :)
serba biru..cantik!!..my peberet kaler tuh :D
syoknya beraya smbil mkn angin :D
besarnya gelak si hadif..very cute :)
sure thn ni byk collect duit raya..sbb dah 2 anak ;)

lydzar said...

salam aidilfitri gak kt syima
hehe tu la, kalo tak raya mana dpt nk jenjalan sane sini sgt kan, bz je ngn hal memasing n keje..kan kan

ermm collection kena la bagagi dua, utk hannah n hadif. nk bukak akaun utk dorng nnt :)

 

MommaLydzar Logo

MommaLydzar Logo

Nuffnang Logo

Nuffnang Logo

Alkesah Kehidupanku ®