Train and place program & birthday SUAMIKU

ever heard of this program?
secara asasnya, program ini adalah anjuran pihak kerajaan utk membantu para graduan yg masih tidak mendapat kerja, dan juga para pekerja yg telah di retrenchkan oleh kompeninya kerana kegawatan ekonomi baru-baru ini.

last friday, seperti biasa. online. dan aku akan bukak segala website yg berkaitan dgn kerja kosong. name it, jobstreet, jobsdb, jenjobs, jobsmalaysia segala lah..dgn secara santai nya aku apply ape-ape je post yg aku rasa sesuai. dan aku telah apply satu training SAP dibawah program train and place ni. tak sangka, sgt cepat respon dari pihak terlibat. dia call dan bertanya samada aku berminat utk enroll coming training. aku masih berbelah bagi, sebab training will be in Kelana Jaya. terus call abg. dia kata, pegi jer la training tu. lain-lain hal, nnt diskas lain, so he asked me to say yes to the girl who called me before.

so insya allah, this coming monday i will be attending the briefing. and the next monday pulak, the training will start for one month. huh so soon!!

baru kejap td aku keluarkan semula baju-baju kerja, pants, skirt dan baju kurung yg telah lama terperuk di dalam box.

aku juga kena mula biasakan anak-anak bottlefeed. agak drastik aku kira. tp harapnya mereka boleh terima perubahan ini. ikut perancangan, aku akan letakkan anak-anak di taska. kesian dekat nenek mereka kalo nk dimintak tolong jaga budak berdua tu. bertambah pulak sakit kaki dia karang.

aku juga kena belajar keraskan hati driving utk a long journey. the longest journey i ever drive was kajang-putrajaya. haha!! jauhnye lah kan! so kajang-kelana jaya will be another long journey for me. kira nk pecah rekod la ni. dan kami akan kembali PJJ for this one month period. uwaaaaaaaaaaa!!

apeape hal regarding this, will update later. mana tau tetiba lepas dengar briefing, aku withdraw ke ape ke kan :P

and tak lupa, hari ni adalah birthday en suamiku yg sangat disayangi.
HAPPY BIRTHDAY DEAR!!

seperti 3tahun yg lepas, aku tak dapat nk bagi pape pressie kt dia. isk isk isk..pity him.
tp sesungguhnya, aku telah curahkan segala rasa kasih dan sayang utk dia selama aku kenal dia. semoga kasih sayang dan kebahagiaan yg kami kongsi bersama ni akan kekal abadi.
nnt bila aku dah ada income, aku akan bagi dia claim bday pressie for the pass few years punya hehe..

mlm nnt nk belanja dia makan KFC.. nk masak-masak sendiri, aku dh kosongkan peti ais, sbb nk away from home for a long period plak..
harap dia suka :)







2 words from u:

Syima ~Mama Kyra~ said...

Hepi belated besday to yr hubby :)
sib baik Lydzar ingat besday hubby kan..
I dulu lupa lorrr besday my hubby...pity him!

lydzar said...

syima, i mmg tak penah lupa bday insan-insan istimewa in my life. even bday my cinta monyet pon i masih ingat huahuahua!!!

 

MommaLydzar Logo

MommaLydzar Logo

Nuffnang Logo

Nuffnang Logo

Alkesah Kehidupanku ®