At Work

Saya bersiaran dari opis dihari ketiga bekerja.. :)

huh! tahun 2010 mmg satu cabaran utk kami semua sekeluarga. Aku (for the time being) kena travel jauh utk ke opis, Abg terpaksa keseorangan di penang, dan anak-anak terpaksa adapt dengan environment baru iaitu taska..dah la pepagi buta dah kena g sekolah. dan mereka berdua adalah pelajar yang terawal sampai..kesian sgt each time nk tinggalkan. hadif ok lagi, tadek emosi lagi. hannah la yg menangis-nangis nk ikut bila tengok kereta mama nyer ni bergerak meninggalkan taska..dan aku pulak, seawal 5 pagi dh kena bangun, panaskan bubur, prepare beg baju dan susu dan juga bersiap-siap nk ke opis.

1st day pegi kerja aku lalu cheras-jln duta-damansara..mak aiii jam tak hengat punya. dan balik pulak, aku lalu ELITE..tak jamm tapi sangaaaat JAUH!

2nd day, lalu Grand Saga-TimurBarat-Kerinchi Link dan Sprint. laluan ni cepat sket sampai. dan balik pulak, masuk kl-dataran merdeka-cheras. ok jugak, dekat sket la perjalanan tp jamm..perjalanan balik melalui elite dan kl ni, sama jer..almost 2hours..
tak pernah aku terpikir aku akan redah semua ni..

kerja pulak, so far belum betul-betul bermula. belum ada meeting segala. tp tgh baca-baca kt SAP Library utk refresh ingatan. almaklum dah setahun tak kerja. dok makan tido jer, engine pon dh slow sket haha!


okeh, ni jer update ringkas utk permulaan my come-back-to-work..










4 words from u:

..::daria::.. said...

all the best with your new life! ^_^
mula2 mmg susah..lama2 mesti ko dh bole adapt punye..hehe

Nordiana Nordin said...

betul tu..mula2 memang gitu..lame insyaallah..good luck ok..

lydzar said...

tu la noma, diana..memula ni mmg terasa susah. but will get used to it, insya allah

bubblymummy said...

mai aii..jem 2 jam..sangappnye dlm ketee...

 

MommaLydzar Logo

MommaLydzar Logo

Nuffnang Logo

Nuffnang Logo

Alkesah Kehidupanku ®