Senang Hati

HAPPY..

Macam ni la mood bila tengok ada amaun bertambah dalam akaun bank :) i bet mmg semua orang pon akan happy walaupon minutes or seconds after that, amaun tu akan berkurang semula setelah proses pembayaran hutang-hutang tegar melalui maybank2u or whatsoever method lah dilakukan..

biasalah kan, kita kerja utk bayar hutang..sebab, sape suruh kita berhutang? tapi kalau tak berhutang, mampu ke kita nk memiliki sesuatu itu dengan cash. kadang-kadang yg kita beli tu pon, bukannya sekadar kemahuan semata-mata, tapi telah pon menjadi keperluan. makanya memang kita terpaksa juga berhutang. 

ok, back pada mood aku yg happy ni..selain dari pasal gaji..aku juga happy kerana Feb bakal menjelma. Weeken ni insya allah akan mula tinggal di rumah sewa U5. dan isnin depan akan mula pegi-balik keje dgn jarak yg dekat..bye tol-tol grandsaga, bye-bye metramac..huhuhu.. 
dan akan bermula episod real supermomma. menguruskan segala hal-ehwal rumahtangga sendiri. masa dok kajang ni, pas balik keje, just layan anak jer. sbb MIL dh tolong uruskan baju-bajan, hal ehwal masak2..TQ SO MUCH MAK! :)
aku dapat imagine betapa penat nanti. nk buat semua sendiri. 

dah la abg terpaksa postpone date dia mula kerja kt Shah Alam,sebab belum dapat surat rasmi lagi. Paling awal 15hb 2..hmm..harap-harap aku boleh tangani semua ni.


Satu lagi news yg menggembirakan (gembirakah?). Rumah yg kami beli di Seri Kembangan dah siap. dan kami dah dapat surat utk amek kunci. aku agak terkejut. sbb rumah tu siap awal dari jangkaan. nmpknya nk kena prepare duit pulak utk urusan rumah tu. nk pasang lampu, kipas dan grill blabla.. aku tak bercadang nk tinggal di situ buat masa ni. kami plan utk sewakan, ada sesapa nk sewa rumah kami tak?? angkat tangan!!!





3 words from u:

.: Ain Rusli :. said...

chaiss..dah masuk gaji!aku ni ujung bulan baru masuk gaji..hmm..mgu ni jumaat la..
ohoo..selamat menjadi super mama ye liza..aku doakan ko dpt handle ur kids, kerja ngan hal2 umah dgn baik..oh,wish sara the best of luck juge ye..sbb esok for the first time baru nak anta die ke taska.. :(

ilah fazilah said...

seronok dpt gaji kan..... oh ye... lydzar bl rmh apartment yg tinggi kat blkg pasar borong tu kan... ila dok area situ gak... untung rmh tu siap awal... rmh ila xtau bila nak siap... huhu xsabar la nak msk rmh baru... tp sayang sbb xdpt duduk kan sbb keje jauh....

lydzar said...

aini : eh sara terpaksa g taska ek? tak jumpa pengasuh ke? takpe, wish her good luck..insya allah sara can adapt soon..

ilah : mmg seronok setelah sekian lama, akaun tu terbiar menyepi tanpa transaction :P
haah rumah tu kt belakang pasar borong. ilah beli umah kt mana? tu la, tak sanggup la nk redah ldp tu..tp tengok la jugak keadaan nnt cemana..

 

MommaLydzar Logo

MommaLydzar Logo

Nuffnang Logo

Nuffnang Logo

Alkesah Kehidupanku ®