Ahli wajib sahur

Lagi kisah pasal budak TemMok nih

Agak kontroversi juga gambar dia dalam entry Oh! My Lipstick. Ramai yg ingat pipi dia kena minyak panas.OUCHHH!!
Insya allah dan harap harap Hilda dilindungi Allah swt daripada kejadian kejadian menyakitkan dan tak sanggup mama nk hadapi cenggitu ye. Mari sama-sama berdoa agar anak mama ni sihat selamat sejahtera selamanya. :)

Pagi tadi buat kali pertama, cik Hilda tak bangun sahur. Ngntuk sangat lah agaknya. Mama memang saje tak kejutkan dia. Sahur tapi tak puasa pun hihih. So biarlah dia tidur aje. Sebelum ni mmg sharp jam 5am dia uk-ek-uk-ek mama..mama..mama panggil dari dalam gelap.

So mama pon kena lah angkat dia ke meja makan juga. Kekadang sahur makan nasik, kekadang sahur mintak nenen aje. Lepas je sahur ajak mama baring balik sebab dia nk sambung tidur.

Gambar bawah ni dia tengah layan Upin Ipin sebab mama sibuk baru nk panaskan lauk. Sambil sahur tengok Upin Ipin banyak gak yang dia makan.

Ada lagi 10hari utk cik Hilda bangun sahur. :)

Oh nak update jugak, since masuk minggu kedua, kakak Hannah pon berjaya berpuasa tp sampai petang je lah. Sampai je masa mama amek dia kt taska, dia ajak singgah beli naget atau karipap atau mi atau kokokrunch sebab dia dh lapar. Sampai kering bibirnya berpuasa. Bravo! Takperlah, yg penting  dia nk berlatih berpuasa kan :)

Nak update lagi satu, mama belum ada baju raya. Hihih.


2 words from u:

MAMASUE said...

segar bugar nye hilda ni masa sahur...medina tido je, mmg mamasue tak nk kejut dia...kang jd lg lambat

amirah said...

hannah pun dah start belajar puasa? waa bagusnya..cik hilda mkn jugak ek..hihi

 

MommaLydzar Logo

MommaLydzar Logo

Nuffnang Logo

Nuffnang Logo

Alkesah Kehidupanku ®