Shopping for Raya

Done for our kids.

 Half done for mama, nothing yet for papa.

Sabtu lepas carik baju kurung kt 3 lokasi. Giant Shah Alam, Giant Kota Damansara dan PKNS Shah Alam.
Baju ikut family theme colour tak jumpa, tp utk tidak menghampakan diri beli juga 2 pasang baju kurung dan shawl bersesuaian dekat PKNS. Lokasi terakhir Sabtu lepas, jadi kena juga lah sambar sebab dh penat berjalan kan.

As for untuk orang yg jarang membeli baju siap mcm saya, saya rasa baju-baju yg dijual adalah MAHAL. Rata-rata plain baju kurung withbeads, harga start dengan RM159. Tambah lagi sket, RM179 dan yg meriah tu memang RM200-RM300 lah. Even baju yg bercorak banyak pon diletaknya beads supaya boleh jual harga seratus keatas.

Tahun depan memang kena beli kain jugaklah. Macam serik je experience nk mencarik baju raya last minit nih. Ini pon nasib baik sangat sebab mak saya dh jahitkan baju utk Trio HMs. So pakai ajelah baju melayu/kurung yg nenek dh jahitkan tu. Kurang satu pening nk carik baju kurung siap utk Hannah dengan Hilda.

Dan ntah bila nk sambung pencarian baju raya ni belum dpt dipastikan lagi. Hihi. Masa dh suntuk.

7 words from u:

MAMASUE said...

hui!mommmalydzar,mamasue pun beli yg siap...mmg mahal.

amirah said...

aah kan lydzar. mahalll. mcm x cantik pun tp tetap mahal. kitorang ni tktau la nasib camne bju raya kat tailor tak amik2 lagi. satu2 yg dah complete cuma babah. siap sampin songkok bagai.

Eliss Mie said...

saya memang every year beli baju. memang terasa la tahun demi tahun :) tp sekali sekala kira boleh la.

fini zaini said...

pernah sekali je bli ready made msa peknen kat wafiq...lps tu xmo dh sbb cam sgt tak kna ngn jiwa...ade la yg kna ngn jiwa tp price too much la pulak...ehehhe

Kesuma Angsana said...

KA baju kurung dh tempah awal so skang ni menunggu anak dara KA yg form 1 tu menyudahkan sulaman manik2 kat baju KA dan anak2 hehehe

Hanis Azla said...

mmg mahal2 skrg kan.. tp itulah, bila dah berkenan, terpaksa juga membeli.. untung lydzar ada emak yg pandai menjahit.. mcm akak ni, baju sendiri dengan baju anak2 semua kena beli yg siap.. harganya pun jd berganda2..

wan nurul hezrina said...

ada jugak yang murah..yang ada beads mmglah mahai..nurul suka gak beli baju siap sbb kalu tempah kadang lambat siapnya..kena pandai round..tapikan cakap ttg last minit mmglah susah.dgn org ramai tak hingatnya..sesak nafas

 

MommaLydzar Logo

MommaLydzar Logo

Nuffnang Logo

Nuffnang Logo

Alkesah Kehidupanku ®