Siput sedut slurpppp

Nikmat betul bila yg diidamkan masuk ke tekak dan ke perut.

Ni menu semalam. Semangkuk kecik je. Sebabnya beli dekat pasar ramadhan. Dari kelmarin dh aim nak beli. Satu bungkus dikira RM3. Tak cukup pon untuk sekeluarga makan. Kena lah share-share saje. Mama rasa pon utk lepaskan teringin je. Tak sangka geng HM tu pon suka!! Hadif paling banyak diikuti Hilda dan Hannah yang cuma mintak waktu siput dh tinggil seketul. Dorang ni memang suka lauk berupa 'kerang-kerangan' ni. Kalau kerang tu, memang dorang ratah je.

Insya allah hari ni nk g beli lagi. Beli RM10 kot, baru puas hati semua dpt makan.

Nak masak sendiri, proses nk ketuk montot siput ni den tak reti. Paling terer beli yang siap masak je, so kita guna kepakaran yang ada ajelah kan. Hihi.



Psstt : Ada tak sesapa mcm saya, mood memasak lauk berbuka sangat lah KELAUT semenjak dua menjak akhir ramadhan ni.Ni pon tengah ligat pikir apa nk dimasak, atau pon beli ayam golek ngn siput sedut je petang kang..

7 words from u:

Eliss Mie said...

saya banyak kali beli siput sedut puasa ni..alahai, trus rasa nak makan lagi :p

~~*Lady Salwa*~~ said...

Sama la... mood nak memasak akhir2 Ramadhan ni dah hilang ke mana pun tak tau... Awal2 puasa dulu je semangat... hehe

MAMASUE said...

adoi!sedapnya pekene ayam golek and siput sedut....

Hanis Azla said...

terus akak pun teringin siput sedut masak lemak juga lydzar.. he..he.. bagusnya anak2 lydzar pandai makan siput.. klu anak akak kerang pun tak makan.. penat aje akak kopek kerang buat rendang.. dia org tak sentuh pun.. he..je..

Iela Fazielah said...

hmm..sedap siput sedut..akak dah msk aritu... akak sepanjang ramdahn ni msk pun 2-3 kali je.. byk bl kat luar... cuma skali aritu msk steamboat kat rmh ajak adik beradik dtg n mkn ramai2...

ieedaz @ mama_isha said...

Samela kite, moodmasak dh kelaut.. then smpi taktau nk mask ape hehe

wan nurul hezrina said...

dah akhir ramadhan mmg takder mood nak masak=)hehehe

 

MommaLydzar Logo

MommaLydzar Logo

Nuffnang Logo

Nuffnang Logo

Alkesah Kehidupanku ®