OREN

Hadif adalah penentu warna tema tahun ini.

Sebenarnya saje test-test kan dia baju melayu ready made malam tadi. Dh try kaler purple, fit well dan dia pon suka, tp tahun lepas dh purple pun. So mama amek je any colour yg saiznya sama 18.

Bila siap sarung kaler oren...fuhhh handsomenya anak mama dalam kaler ni. Baru perasan kulit Hadif macam sesuai gak la dgn kaler oren. So dapatlah Hadif baju melayu raya. Orang lain belum dapat lagi.

Tahun ni kami tak terlintas pon nk beli kain untuk hantar kt mak utk dijahit. Apsal ntah, Mungkin nk bagi saya merasa pakai baju ready-made kot. Sungguh memang saya mungkin cuma ada 3 helai je baju kurung ready made sepanjang 30tahun ni. Dulu-dulu mak yang jahit. Tahun ni bagi mak abah rest lah.

So esok adalah masa untuk hunting for ORANJE!! Fuhhh rasa berapi je nnt.. hihi


psssttt : Esok nk shopping baju raya anak-anak. Tp dorang kena duduk taska je. Mama n papa buat shopping marathon dlm 2-3jam je pastu balik. Ahaha!


8 words from u:

Eliss Mie said...

weekend ni kami nak pi shopping raya jugak :) tema turqoise atau hijau kot :p

Aidanisme said...

kami pulak pepel taun ni.. hihi

ieedaz @ mama_isha said...

wahh meriah warna oren tu!! we ouls lom start shoping tu yg tak decide lagi..hehe

Mrs.Imran said...

sama la kita...selalunya mak yang buat, dan ni la first time nak rasa ready made punya...itupun sbb terpaksa :)

:: Mrs.Eady :: said...

orange!!

ummi mien said...

wah famili AF!

amirah said...

oren cantik dlm gmbr.. : P ...kitorg muntah hijau seperti biasa..huhu..dah berapa kali hijau niii

Kesuma Angsana said...

cantik color tu!. mmg esok ramai lah yg g menyopping ni!

 

MommaLydzar Logo

MommaLydzar Logo

Nuffnang Logo

Nuffnang Logo

Alkesah Kehidupanku ®