Demam di Langkawi

Secara jujurnya, trip ke Langkawi agak suram sebab cik Hannah diserang demam. Actually dia doserang demam since hari Rabu lagi.

Pagi Khamis, waktu tengah tunggu flite, dia ceria dan happy. Boleh lari sana lari sini dengan gembira di ruangan lobi airport Subang. Dalam flite pon, dia happy tengok awan. Sesampainya di Langkawi, suhu badan dia mula naik pulak.

Check in hotel, kami keluar lunch. Dah bagi makan nasi dan ubat, cadangnya nk mulakan misi berjalan-jalan. Tapi suhu badan dia masih tinggi, maka misi berjalan-jalan dibatalkan. Cuaca petang tu pon panas terik. Tak sampai hati  nk heret juga anak dara kami ni. So balik lah ke hotel semula, dan berehat-rehat.

Berehat sampai petang, malam sempat keluar diner dan balik ke hotel semula sebab hujan lebat. So masa utk pesakit demam tidur lagi. Sepanjang 2 malam di Langkawi, papa bertugas jadi nurse. Sgt berdedikasi. Tidur-tidur ayam je dia dua malam tu sambil sponging dan basahkan kepala dan badan Hannah. Thanks Papa.


Tepek gambar budak dengan Cool Fever berjalan-jalan.







Actually hari ni pon Hannah masih belum sembuh sepenuhnya. Get well soon my sayang.

6 words from u:

Hanis Azla said...

ala siannya dia.. demam time vacation.. takpe2 nnt2 ajak mama & papa pergi lagi.. get weel soon hannah..

wan nurul hezrina said...

boleh lagi senyum=)semoga cepat2 sihat

amirah said...

siannya kakak hannah demam..mesti lemah2 badan..tak best nak pegi jalan2..

ayu said...

alahai...siannya hannah ye..moga cepat sembuh ye..

Iela Fazielah said...

alahai...mcm akak dah ckp aritu..papepun moga hannah cepat sembuh...irfan pun dah kat seminggu lebih demam on off...

MAMASUE said...

ala sian kt hannah...mood nk berjalan pun hilang kan sbb hannah tak sihat...next time ye...nt mamasue pesan kt papa suh cuti lagi =P

 

MommaLydzar Logo

MommaLydzar Logo

Nuffnang Logo

Nuffnang Logo

Alkesah Kehidupanku ®