Her first....

GIGI!!!


Owhh tika ini, Hilda tengah nangis marah sebab mama tarik dagu dia. Mama nk snap tunas gigi dia yang baru tumbuh. Haha!!

Waktu tengah abeskan masa di hari terakhir di Langkawi, kami ronda-ronda sekeliling pulau dengan kereta.
Jam 3pm, 3hb 3 2012..Hilda amek jari saya dan masukkan dalam mulut dia. Dia gigit ~~ku gigit-gigit cuping telinga mu~~ eh ternyanyi plak! Dia gigit jari mama dia ni, dan barulah saya perasan bahawasanya anak saya yang rongak menurut kata Hadif, dah tumbuh tunas gigi!!!

Hahaha surprise sungguh la mama dia ni. Beria mak dia happy sebab memang dok tunggu bila la Hilda nk tumbuh gigi. Abg Hadif asek dok kata Hilda rongak je!

Alhamdulillah selama beberapa hari ni, belum ada lagi kesah dia menggigit time menyusu :)

Daaaaaannn..nk coretkan juga sejarah Her First.. time terjun dari katil, juga di Langkawi. Adehhh serius tak perasan bila dia beralih tempat, ambil lajak lalu membuat terjunan bungee jumping. Padahal saya dh susun Hilda elok-elok melintang dekat kepala katil. Sendal bantal lagi. Tetap boleh TERJUN juga! Alhamdulillah, tak de benjol atau lebam kt mana-mana bahagian tubuh badan dia. Maybe sebab landing atas carpet, sipi-sipi juga atas comforter tempat Hannah tidur.

Well, apa nak dikata, benda dh nak jadi kan. Hihi!!

Budak baru dpt gigi dan jatuh katil :)




2 words from u:

amirah said...

akhirnya gigi hilda dah tumbuh.pasni leh makan keras2la..huhu..alamak...risau kalau jatuh katil ni kan..kitorg pun dah lama x tido atas katil..sbb ahmad tido lasak sgt

MAMASUE said...

pecah rekod jugak bab jatuh katil nih...medina dah lama dah pecah rekod...byk kali even...=)

 

MommaLydzar Logo

MommaLydzar Logo

Nuffnang Logo

Nuffnang Logo

Alkesah Kehidupanku ®