No more baring-baring atas carseat

Sekarang dh tukar car seat ni ke position duduk. Berminggu gak la dulu, asal letak je dalam car seat ni Hilda nangis. Kekadang terpaksa riba dia sambil drive. Ohhh sungguh dangerous!!

Macam mana ntah tetiba timbul mentol idea utk tukar posisi carseat ni, so Hilda boleh duduk. Yezaaaaaa! thats really help. Dia diam je bila diletakkan dalam car seat. Tak de dah meronta-ronta takmo duduk kt carseat. Rupanya dia nk duduk sama macam kakak dgn abang. Takmo dah baring-baring ni.

I am no more a baby la mama.. kata dia dalam hati. hahaha!!

Ralit dia tengok kereta lalu lalang on the way nak sampai taska/rumah. Kalu dibagi makanan, lagi la dia diam sgt behave menikmati makanan tu. Tp siaplah, semak dengan habuk2 biskut carseat ni nanti.

Bila mama nyanyi, dia pon boleh angguk goyang badan enjoy suara mama. Ahaks!!

Ada satu hari, bila mama dh off kan enjin kereta, dia pegi usik pembuka pintu (tak tau specific name) tu, dan pintu terbuka! Terkojot mama dik...pandai2 je dia bukak pintu sendiri. Wajib child lock sebelah situ juga.



Nnt bila free nk upload videa cik Hilda joget goyang badan masa kakak Hannah menyanyi. Ohh anak mama, makin banyak akal comel dia :)

5 words from u:

Cho Zila said...

memang bahaya tau.. anak akak dlpun tak pandai duk diam2 geram..nasib jarang drive jauh2 antar dia...

Atia said...

time cam ni lah seronok kan?setiap perkara baru yang dia buat....mesti akan buat kita gumbira

Hanis Azla said...

dah besar ni kenalah duduk macam orang besar kan hilda.. barulah enjoy, mama.. he..he..

ayu said...

Hoho...dah pandai dah dia ye

Iela Fazielah said...

patutla dia marah2...kena baring...skrg dah dok crseat pandang depan mmg la dia suka....

 

MommaLydzar Logo

MommaLydzar Logo

Nuffnang Logo

Nuffnang Logo

Alkesah Kehidupanku ®