Berkampung di DEMC lg

Hujung bulan lepas temankan suami kt ward 302, starting smlm temankan cik mek sorang ni plak kat warf 413. Dalam masa dua bulan, saya terpaksa 'bercuti' kt sini.

Hilda diagnosed as bronchitis. Hmmm mmg penyakit budak budak kecik zaman sekarang kan? Start dengan demam last week, weekend dia happy and ceria. Masuk hari Isnin minggu ni dia start batuk dan selsema plak. Kami ulang bawa dia je Klinik An Nisa. Doc kata paru paru dia dh start berbunyi. Dan sebab demam yg berulang since minggu lepas, maka Doc minta buat blood test. Hasilnya platlet darah putih semakin naik, platlet darah merah nampak gak cair dan memang ada bacaan utk jangkitan virus. Sorry, mama tak reti cerita dlm bahasa medical. So Doc referkan Hilda kat Paed DEMC. Doc memang suruh kami standby baju sebelum bawak ke DEMC, sebab possibility utk kena warded tu ada.

So balikla rumah jap, amek baju dan keperluan lain. Kt DEMC, jumpa dengan Doc Koshi. Ceria amat Doc Koshi ni. Pandai dia amek hati budak budak. Doc check here and there lagi sekali dan memang dia suruh Hilda masuk ward utk treatment nebuliser dan fisioterapi. Kami dah pernah experience the same thing time Hannah dulu.

Dan mula lah lepak kt DEMC. Budak ni tetap ceria dan aktif! Tak dok diam dia explore bilik baru, main cak cak kt langsir, panjat side table.

Alhamdulillah, pagi ni selepas 6kali sesi nebuliser dan 1sesi fisioterapi, Hilda dah tak batuk batuk teruk lagi. Tidur pon lena. Even tengah kena neb malam td, dia nyenyak je tidur.

Insya allah, dia akan recover soon.
Published with Blogger-droid v1.7.4

5 words from u:

*azni* said...

alahai sian hilda...tabah ye lydzar..dan to hilda,semoga cepat sembuh ye.. ;)

Iela Fazielah said...

alhamdulillah dia dah recover... ckp bronkities akak mest teringat kes syfiqah dulu.... ngeri! sib baik hilda ok...

Hanis Azla said...

kena admitted juga ye lydzar.. siannya si comel tu.. semoga hilda cepat sembuh hendaknya.. take care lydzar..

Hanis Azla said...

kena admitted juga yer lydzar.. kesiannya si comel tu.. semoga hilda cepat sembuh hendaknya.. take care lydzar..

ieedaz @ mama_isha said...

mama isha doakan hilda yang comel nih cepat sembuh nyer...
to lydzar, sabar k

 

MommaLydzar Logo

MommaLydzar Logo

Nuffnang Logo

Nuffnang Logo

Alkesah Kehidupanku ®