Pureen Warehouse Sale 2012

Salam Isnin!!

Alamak! Kenapa blogger dh berwajah baru?? Terkial-kial jugak tadi nk familiarkan button-button yg biasa. Tapi takper lah, perubahan memang selalu terjadi dalam hidup kita kan, so accept dengan redha :) Lama-lama nnt surely boleh get used to it :)

So hari ni nk update story pasal sales Pureen Sabtu lepas. Anakanda bertiga kena pegi sekolah setengah hari. Seb baik memang dalam seminggu ni, takde cakap kt dorang terutama Hannah, yang mama nk pegi sale. Kalau bgtau konpom dia nak ikut.

Very No No lah kalau tempat macam ni nak angkut korang bertiga nak oi!



Breakfast dulu kt Al-Wadud sebelum tinggalkan dorang kt Taska.. 8.30am terus gerak ke Summit, PJ. Sampai dalam kol 9am, memang dh sesak jalan dekat Summit, penuh orang yg tengah beratur nak masuk ke dalam sale. Huhu meriah! Parking pon memang of course penuh di area berhampiran, so kami parking dekat dengan stesen minyak Caltex. Amek masa sket nk berjalan ke Summit, masa ni Summit dah bukak, so tak crowded dh kt luar.

Masuk dalam, bahagian diapers, botol susu, toiletries masih kosong. Tapi dekat kawasan baju, penuh!! Suami tak rela nk masuk, so saya je lah yg bertungkus lumus meloloskan diri utk menghampiri rak baju. Mak aiii!! Rapatnya orang lebih rapat dari sardin dalam tin! Nak berjalan melintas orang, memang kena ada skill menyelit. Sampai dekat rak, hampa sebab semua dah kosong!! Rak baju yg RM10-RM15 jer yg ada byk choice. Amek juga la sehelai dua. Pusing lagi sekali carik, phewww berpeluh peluh gak la nak meredah. Masalahnya semua rak kosong..Uwaaa! Rasa nak nangis je.

Saya keluar nak cari suami, otw tu nampak di kiri kanan, makcik-makcik dengan 3-4beg penuh baju tengah pilih baju mana berkenan dihati. Owhh macamni rupanya taktik dorang. So saya tunggu juga sambil tanya, ada ke yg makcik-makcik ni taknak.

So dari unwanted bag jer lah saya dok gali dan pilih. Alhamdulillah, ada jugak lah yg berkenan dihati. Ada banyak juga la seluar baju harga RM3 yg dapat saya ambil. Jadi baju yg harga RM15, saya letakkan semula..

3-4 spot jugak la saya berhenti dalam pencarian baju murah-murah ni. Bila bangun rasa mcm nk pitam je. Hihi. Agak-agak dh cukup, ajak suami pegi bayar...tapi dia suruh take time dan carik lagi dalam beg-beg yang ada kt sepanjang jalan tu..

Dan akhirnya, saya dh malas lagi dah nak menggali, saya ajak juga dia pegi bayar. Suami sempat ambil wet tissue, head to toe wash dan sekotak baby gift utk kawan dia. Sementara beratur tu, sempat juga saya melencong ke rak botol susu.

Tu dia tengok barisan. Dari hujung entrance, dan saya berada dihujung sebelah sini. Amek masa 1jam setengah juga sebelum sampai ke kaunter bayaran. Sepanjang berbaris ni pon saya boleh nampak ada lagi beberapa beg unwanted ditinggalkan ditengah jalan. Aduhaiii kesiannya baju-baju ni dan juga orang yg datang menjelang tengahari sbb memang pilihan dh semakin sikit.



1.10pm setel buat bayaran. Saya spend Rm275 hari tu. Puas hati sebab dpt banyak juga baju untuk Hilda. Lupa nk kira berapa pasang. Memang target nak carik baju untuk Hilda. 2 pasang  untuk Hadif, dan 2 helai je baju utk Hannah. Botol sorang satu je :) Seb baik kakak dgn abang tak banyak soal kenapa baju adik yang banyak :)


Masa gotong royong lipat baju pagi semalam, dh selamat beberapa helai baju lama Hilda masuk tong sampah. Memang dh lusuh sgt, so dh takde rasa sayang nk simpan lagi. Buat lap-lap kt dapur tu je lah nnt. :)

Overall memang berbaloi. Next time kalau terasa nk pegi lagi, harus bergerak dari rumah lebih awal, supaya saya boleh masuk awal dan boleh jadi antara kategori 'makcik-makcik' yg kaut semua baju masuk beg dorang tu!!!! Hahahha!!



 

12 words from u:

Rozita said...

gigih betul tapi berbaloi2 kan?...

Atia Adina said...

eh...kan saya dah pesan dah....kene gi awal2....ramai giler org kan? ada sekali tu saya gi.....org punya lah ramai.....sampai kan saya rasa...ya allah selamatkan lah aku....takut mati bersesak2...hehehe

Hanis Azla said...

yang penting berbaloi kan lydzar.. banyak juga yang di beli.. sure puas hati walaupun kena queue panjang.. lydzar, kalau pening dgn dashboard baru, boleh tukar ke dashboard lama dkt setting belah atas sebelah language tu..

lydzar said...

@Rozita yeeeepppp memang barbaloi2..

Aidanisme said...

Ya Allah ramai nye org... tgk gmbr pun boleh rasa sesak nafas, huhu

lydzar said...

@Atia Adina hehehe biasalah atia, ngn nk siapkan askar2 3 orang tu bangun tidur, mmg itu la yg paling awal boleh smpai hihi..

lydzar said...

@Hanis Azla yeay!! tq kak fea. memang pening and now back to old dashboard...tqqq..

wahida said...

masyaallah...ramai giler org...aku yg tak preknen ni pun boleh pitam tgk...tu baru tgk je tu, belum pegi lagi tu...huhu...

FizahBakar said...

Kami dah 3 kali pegi...ni yang paling sesak. aritu pegi gak, tp balik tgn kosong sbb husband xsanggup beratur panjang.baju baby mmg berbaloi baloi beli. husna punya daily cloth mmg brand PUREEN :-)

rose ~ Ibu Rafiq dan Aishah~ said...

mmg camtu cara depa lydzar..amekkkkk byk2 buh dalam beg pastu pilih mana berkenan..kdg2 rasa cam selfish je depa ni..sian org yg dtg lmbt skit ..sian baju2 yg ditinggalkan camtu je..

kali ni tak mcm dulu2..terlalu sesak..sy sampi kul 10 jugak yg lepas2 tu tapi ok lagi leh berjalan cam biasa..tapi aritu pegi dah takleh nak masuk..ape cer ahahah takpela next time sy kene pegi sesusah subuh dahterpacak sana wakakkaakakk

Waniey said...

waniey g hari petang ahad..less crowded yet SA topup with bundle of clothes..rezeki.takdela berebut sgt.Da 3x pegi sale ni so da bajet siap2.hehhhh,poyos je..

http://umiwaniey.blogspot.com/2012/04/pureen-sale-22412.html

eT said...

kene kental nk shopping tmpt camni...laki ai mmg pangkah abis kalo tgk org ramai camni...bererbut2 bagai..huhu

 

MommaLydzar Logo

MommaLydzar Logo

Nuffnang Logo

Nuffnang Logo

Alkesah Kehidupanku ®