Demam lagi

Ehem, patutnya entry semalam jadi entry hari ni sebab post gambar saje kan. Hihi.

Jawapannya adalah manjakaki. Eh manjakani lah. Clap clap clap pada peneka yg betul. Since its not a quiz, so takdak hadiah ye. Apepon tahniah pada peneka yg tembak tepat :) Takdek motip pon, saje nk cuba petua lama, walaupon memang dah amalkan Afalfa Complex untuk tujuan yang sama. Tujuan apakah??
I taknak cerita kt sini. Sape nk tau, meh emel eh hihihi!

Cik Hilda Da-Da cikgu panggil, atau Hil-De bak panggilan Abg Hadif, demam lagi. Demam tanpa selsema dan batuk. Dah pegi bawak ke klinik pon, lepas diner..Tapi dari kejauhan nampak ramai sungguhla orang kt dalam tu. Jadi kami berpatah balik kerumah sebab bila dibelek-belek anak dara sorang ni, dia adalah sangat ceria gelak ketawa gurau berjoget goyang kepala dgr lagu kat radio. Mama assume dia ok jer. Tak sangka pulak menjelang malam hari, temperature naik semula dan bermula la episod tak selesa dia. Sape lagi yg kena bertugas kalau bukan mama.

Huhu.. so pagi tadi bawak ke klinik semula. Since dh masuk hari ketiga dia on-off panas badan ni, doktor terus prescribe antibiotik untuk 2 hari. Dia risaukan if ini demam denggi, so hari Jumaat nanti dia suruh datang untuk cek darah pulak. Harap anak mama tak sampai tahap tu.


So start today, Mama kena on Nutriferon setiap hari untuk bantu trigger sistem imun Hilda. Ahahaha sori lah kawan-kawan, i dah addicted to Shaklee, so maybe memang akan sokmo lah ada mention nama-nama produk tu hihihi..Jangan boring tau! :P



3 words from u:

azzey said...

siannyer dia...

Hanis Azla said...

ala siannya hilda.. semoga cepat sembuh.. klu kena ambil darah nnt lagi kesian kan.. takpe lydzar berkongsi info2 yg berguna mcm tu.. untuk kebaikan bersama juga..

MyKhalish said...

get well soon little hilda...;)

 

MommaLydzar Logo

MommaLydzar Logo

Nuffnang Logo

Nuffnang Logo

Alkesah Kehidupanku ®