Bila nk tidur.

Tiap hari time nk tidur, saya arahkan anak-anak amek tempat masing-masing. Saya dan Hilda ditengah-tengah antara Hannah dan Hadif. Bila saya letak Hilda sebelah Hannah, Hadif menangis. Sebab dia nk baring sebelah Hilda sambil gentel telinga adik. Kena la saya pujuk Hannah supaya mengalah.

"Hannah tidur sebelah mama la best kan, Dapat peluk mama. Ni mama tengah nenen adik belah sini, nnt dia dh kenyang dia nenen belah Hannah pulak, boleh la Hannah peluk adik"
"OKlah, peluk mama lagi best kan?" Aman.

Bila saya letak Hilda disebelah Hadif, Hannah mogok.. Kena lah pujuk Hadif supaya mengalah dengan kakak.
"Abg tidur sebelah mama la ye. Lagi best kan"
Dia jawab "Tak best"
Kakak sampuk "Adik kenalah tidur dgn kakak, sebab adik girl. Hadif tunggu la adik boy Hadif keluar. Baru la Hadif tidur dgn adik boy!!"

Hahahaha oh NO NO NO!!!


10 words from u:

ieedaz @ mama_isha said...

sukelah statement hannah yg last tu... so momma lydzar, bile lagi boy tu nak kuar? hihiii

*azni* said...

abis,apaknye tido mana?hehe..

Hanis Azla said...

eh.. okeylah tu.. lagi satu baby boy biar abg kakak tak berebut.. he..he..

Atia Adina said...

hahahha....yer lah...bapaknya tak der plak dalam cerita di atas.....bapaknya tak berebut ke nak tdo sebelah hilda?

lydzar said...

@ieedaz @ mama_isha mama isha nih...kasik can isha dapat baby boy dulu la...sila sila beratur dok depan hihih

lydzar said...

@*azni* ahahahah apaknye flexible. kt sebelah sesapa pon dia boleh :)

Eliss Mie said...

ramai2 macam tu pulak yer ;) hehehe. eliss selalu berebut dengan nuha nak tido sebelah abah dia.hahaha

kemma said...

haha..comeiii..smela...ammar pon x nak dibelakangkan..dlu adam pon camtu..tp kakak je yg sll mengalah n behave..

Iela Fazielah said...

adus..memacam bebudak ni kan??? akak lom lg tido sebilik dgn diaorg ni...still tempoh pengasingan...tp bak kata yg lain2..apak dia tido kat ne??? atas katil ke??cinfuse kejap

wahida said...

kahkah...kelakar baca komen azni tu...hehe...

 

MommaLydzar Logo

MommaLydzar Logo

Nuffnang Logo

Nuffnang Logo

Alkesah Kehidupanku ®