Himalaya



Aku tengah menggunakan protein syampu jenama Himalaya diatas. 

Sedikit cerita tentang shampu ini (aku petik jer dari website Himalaya):
 
Natural Protein Nourishment
Enriched with extracts of protein-rich herbs, our new shampoo range nourishes your hair, giving you the three essential benefits that your hair needs - strength, reduced hair fall and protection from everyday damage.

A mild formulation for those who have an active lifestyle that requires frequent shampooing. Gently cleanses and provides your hair its daily dose of proteins. Keeps your hair soft, smooth and healthy.
 Composition
Cicer arietinum (Chickpea) is a rich source of natural protein.
Emblica officinalis (Amla) & Black Myrobalan are natural hair tonics that strengthen hair roots.
Glycyrrhiza glabra (Licorice) helps promote hair growth.

Sebab sangat la tak tahan dengan proses keguguran rambut maha banyak sekarang ni. Bertabur dan bersepah-sepah kt atas lantai kt rumah tu. 

Dan kebetulan jugak, shampu Head n Shoulder aku dah nak abes, so aku rasa tak salah mencuba shampu baru ni, setelah sekian lama aku setia dgn HnS tu.

Actually baru je pakai Himalaya dalam 3-4hari. So far perubahan tu utk kes keguguran rambut, aku belum nampak lagi. Tapi aku suka jugak dengan syampu ni. Rambut lembut dan tak kering sangat. Dulu pakai HnS, rambut mesti kering. Sbb aku mmg tak reti-reti nk pakai conditioner :P

Utk kes keguguran rambut, mungkin sepatutnya lepas ni aku pakai Revitalizing Hair Oil, atau Hair Loss Cream atau juga Anti-hair Fall Shampoo.
 Aritu carik yg berkenaan kt Guardian Giant Kota Damansara, takdek pulak. Yang ada cuma Protein Shampoo dan Anti Dandruff jer. Ok, nnt shampu sedia ada dh abes, boleh try yg berkenaan pulak lah. Apa-apa pun harap ada sedikit good progress dgn penggunaan syampu Himalaya ni kepada rambut aku :)







 




2 words from u:

liya jainudin said...

mcmne skrg?? ad berkesan ke gne produk hmlaya? sbb sy pn ad mslh sme jgk

sELembut LaveNdar said...

Saye pun pakai syampu himalaya tapi anti dandruf..masalh kelemumur berkurangan,1st pakai mase saya basuh rambut guna syampu ni bnyak kelemumur jatuh..

 

MommaLydzar Logo

MommaLydzar Logo

Nuffnang Logo

Nuffnang Logo

Alkesah Kehidupanku ®