Jom Pergi

Abg cakap nk pegi sini esok. Best ke? Murah ke? Berbaloi ke?

Last week trip to Ikano, aku ada jugak singgah Crocs ni. Sesaja tengok, niat dihati nk beli (survey je sebenarnya) kasut/sandal utk kerja sebab sandal nan satu dah pon putus talinya. Aku ni jenis.. beli satu, pakai sampai rabak, then baru beli lain. Tak macam ladies lain yg bersusun stok kasutnya dalam kereta, dalam rak kasut dirumah, dalam sane dalam sini..menarik je mereka yg ada banyak kasut tu kan.

Tp tetiba berkenan dengan satu kasut utk Hannah. Comel.

 Pic from Crocs

Tp RM129. Mama dia ni pon tak penah merasa kasut berharga begitu. Sorry la nak, kita tengok-tengok jer la yer.
Papa dia biasa dah, mmg beli kasut range harga begitu la, utk kasut kerja..Biasa la kasut lelaki kan..

Aku ni, mana penah beli barang-barang yg mahal utk diri sendiri. Tak kira la, baju ke, jeans ke, kasut ke, henbeg ke..even perihal kosmetik bedak lipstik bagai dan skin care pon carik yg murah punya je. Terasa sayang nya duit yg tak seberapa tu nak beli barang mahal. So beli je la yg murah asalkan boleh pakai. Dan walaupon beli yg murah jer, duit tetap abis jugak setiap bulan. Haha duit oh duit. Ko memang takmo dok diam dalam bank aku kan..

psstt pssttt akceli utk anak-anak pon aku beli barang-barang yg average dan murah jer jugak. Sesungguhnya aku ni memang penjimat orang nye kot kan :) hehe

Ermm walaupon mungkin tak beli ape-ape esok, tp best juga Abg nk bawak pegi sana. Boleh la cuci mata, Dah la nnt asek nk kena tinggal, Abg nk g Langkawi (Ahad-Selasa), pastu dia kata kena beli Sabah/Sarawak pulak Khamis ntah berapa hari. Uwaaaaaaaaaaa!!
Nak ikut!!!!!!!!!


p/s: malas nya nk pegi milking..hari jumaat memang begitu sebab dah almost weekend..pk esok tak yah nk anta stok ke taska kan. malas malas malas...tp mama sila jangan begitu..huhu

3 words from u:

bubblymummy said...

liza,td aku g gak ikano tp since g ikea Dulu beli brg,mika pon dah penat,xdan nak g warehouse sale tu.iza sempat g,die beli crocs harga rm40 je.! heheh...

not a serious blogger said...

akak pon pergi smlm, tp ramai sgt org. last2 balik dgn 3pasang crocs shj ;p

lydzar said...

semalam p lambat. kol 9 baru sampai. tp gigih gak la nk masuk sana. orang dh tak ramai sgt, begitu juga dgn stok kasut yg tinggal, able to grab 2 crocs saje utk mykids..mama n papa takdek bahagian

 

MommaLydzar Logo

MommaLydzar Logo

Nuffnang Logo

Nuffnang Logo

Alkesah Kehidupanku ®