..::Tag Bertajuk Barang2 Pas Kawen Dari Puan Noma::..

Noma, serius aku tengah boring ni..so aku selamba jer buat tag yg ko tujukan pada semua orang ni yeh..

1. Barang kahwin pertama yang dipakai?
Sama la mcm ko noma, barang kawen pertama yg aku pakai adalah gelang nikah utk batal air semayang..

2. Barang elektrik pertama yang beli bersama pasangan selepas sah bernikah dan duduk sebumbung?
Memandangkan time aku baru kawen tu, aku dok menumpang rumah mak mertua yg dah lengkap segala-mala barang lektrik. Maka aku tak penah beli barang letrik time duduk kt umah tu. Tp bila pindah ke Penang, semuanya terpaksa beli serentak. Antara brg letrik yg kitorang beli serentak tu adalah rice cooker, oven dan electric water flask.

3. Barang pertama milik peribadi yang dibeli guna duit hantaran?
Erm mak aku bg aku 1k plus dari duit tu utk aku. Aku simpan dalam ASB. Pastu masa zaman aku mengganggur aritu, aku korek sket2 duit tu utk lepas gian beli barang ngn duit sendiri..mostly beli something utk hannah je kot

4. Barang pertama yang dibeli selepas bergelar isteri?
baju tidoq hahahahah

5. Barang mahal pertama dibeli sbg suami isteri (beli dgn capai keputusan bersama)?
Sama gak ngn noma, beli rumah yg kami tak dapat duduk tu laaa

Sekian

dari yours truly yg dh dok sabar menunggu pukul 6petang. :)

kengkawan yg free boleh la jawab gak tag ni macam aku..utk hilang boring dipetang jumaat



3 words from u:

Iela Fazielah said...

best2..... kak ila pun nak jwb tag ni jgk... kira lydzar ms kawin tu mmg dah xkeje ye... kira mmg lama lah menganggur ye...tabah betul lydzar ni..

lydzar said...

sila la jawab kak ila :)

eh tak la. masa baru2 kawen tu keje jer..sampai la peknen sampai la hannah lahir. sampai la peknen lagi hadif pulak..then bila din dpt keje kt penang, saya ikut dia pindah penang, time tu hannah 10bulan, hadif 2bulan dalam perut. masa tu la resign dari kompeni lama.

tak beli pape barang letrik sebab dok umah mak mertua yg dh complete barangannya :)

..::daria::.. said...

hehe..thanx lydzar sudi buat tag aku..:)

ada gak hasil di petang jumaat yg boring!hihi

 

MommaLydzar Logo

MommaLydzar Logo

Nuffnang Logo

Nuffnang Logo

Alkesah Kehidupanku ®