Noriday oh Noriday

Mungkin noriday tak sesuai utk bersama aku.

Sejak aku makan noriday, period asek datang menjenguk je. Dh hampir habis stok pad yg aku beli bulan lepas.
Lepas bersih 3-4hari, period datang lagi. Utk bulan ni je, dh 3 kali mcm ni. Tak suka! Sebab setiap kali period, susu pon macam segan silu je nk keluar. Hasil pumping pon setakat adanya dan secukupnya je utk Hadif.

Aku belum dapatkan pandangan gynea lagi pasal keadaan ni. Setakat yg aku surf tadi, memang diketahui kesan makan pil perancang mmg begitu. So dinasihatkan supaya makan pil pada kadar disiplin yg amat tinggi, iaitu makan setiap hari pada waktu yg sama. Tapi aku memang la seorang yg berdisiplin masa makan ubat, memang tetap waktu cume mungkin lari 2-5minit. Hati ni mmg dah nak merajuk pon dengan noriday. haha boleh gitu?

Rasanya lepas ni,takmo makan dah.



4 words from u:

Iela Fazielah said...

lydzar... lagi senang pakai IUCD je.... xyah pikir2 pasal nak mkn ubat ni... kwn kak ila pun dah pergi pasang... ok je dia kata.... dia pasang siap wat PAP SMEAR RM135, kak ila aritu pasang je RM100 sbb PAP SMEAR dah buat kat poliklinik s.kmbgn... pergi lah... nak no. tipon klinik tu akak leh bg..

yantie said...

awak,nak tanya la...kalau period kene mkn gak ke pil tu?? saya baru je cube pil tu. memula tu ok la tak terlupa. pastu 3 hari lepas lupa nk mkn, dan2 tu plak period. tp hari ke2-3 darah tak bnyak pun.

lydzar said...

kak ila, kalo pakai iucd, takdek ke problem period mcm ni?? ok, nnt kak ila bg no tepon klinik tu. weken nnt boleh pegi kot

yantie,
time period saya tak makan pon pil ni. tp tak tau aturan yg sebenar mcm mana..main hantam saje, sbb tak expect pon period yg kelam kabut mcm ni masa memula nk makan aritu

Iela Fazielah said...

lydzar, pakai IUCD ni mmg xde problem cuba period tu panjag sikit la masa dia mgkin 7hari jd 8-9 hari ke tp ikut org la.. tu pun ms mula2 lepas pasang tu... pastu ok.. n biasa yer kalau period tu dtg xde tanda2 tiba2 dah keluar je... lain xde masalah pun....
akak tanya kwn2 akak (yg mostly nurse kat sini).. diaorg ckp mkn pil ni byk problem.. kena ikut aturan.. xleh lupa... leceh...

ni no fon klinik jameaton tu 03-89442270... tp kalau dtg jempt la singgah rmh kak ila.. dah dekat je tu...

 

MommaLydzar Logo

MommaLydzar Logo

Nuffnang Logo

Nuffnang Logo

Alkesah Kehidupanku ®