Hannah and her study table

Papa belikan Hannah meja ni last 3weeks. Konon-konon nk mudahkan dia buat homework read: kaler buku tanpa gangguan si adik yg turut sama suka mewarna. hadif bukan setakat mewarna buku, tp dia mewarna gigi dan lidahnya juga.


 

seperti biasa, dia tak fully utilize pon meja ni (sama macam kitchen dia), kecuali lah kalau tiba-tiba adik dia datang melepak dan berdiri kt meja ni. baru la dia bz-bz nk duduk kt kerusi dan konon-konon study..baru aku perasan yg meja ni terlalu kecik, tak muat utk dua orang anakku beraktiviti. mungkin bila hadif pon dh mula aktif baca buku, meja ni perlu diupgred plak. meja yg kalerful kt ikea tu nmpk mcm comel juga kan :)


*selingan - bermain dalam kt Mother Room Subang Parade*


4 words from u:

bubblymummy said...

yeay..ada study table dah hannah..
tp btol liza..beli meja ikea tu best..besar n memandangkan kau dah 2org anak..mmg sesuai la.. aku belikan utk mika masa bday 2thn die..mmg masa kat ikea lagi die dah xcited..siap tanak bangun dari meja display kat ikea tu..hahaha...

* tak tahan tgk ada calendar kat meja hannah.. buat monthly planning ke hannah? hihhihi *

lydzar said...

baper rm ek nuris meja ikea tu? memang aku pon tertarik gak nk duduk sekali kt kerusi dia tu :P

haha kelender tu, papa dia nk bagi mama, tp dia yg grab dulu. sebab ada byk gambar burung..dia kata, ni hannah punya kan..so mmg terpaksa la bg gak kt dia..

bubblymummy said...

kalau meja yg kalerful tu...tak silap rm99 tp die ada 2 jenis, samada bulat atau 4segi. aku tak ingat la yg bulat tu harga sama or lain.(kau bole refer kat du'a sbb die baru beli meja ikea tu last week)aku beli yg 4segi punye. n kerusi plak..ada 2 jenis..kerusi yg ada backrest tu rm40+ (xingat berapa..tp tu dah turun..harga last year rm59) tp stool die murah..tak silap rm19 jer..aku nak beli stool sebenarnye,tp time aku dtg tu dah sold out.dua ckp skang dah ada balik dah stool tu,which die borong 3 skali gus.heheh... tp tak silap aku,ikea ada gak pakej,meja + 2 kerusi..just rm99.tp yg ni kayu punye.(yg kalerful tu plastik) dan ada meja jenis lain gak kat ikea tu utk kids..kau p la menjamu mata dulu kat ikea..tgk mana satu hadif n hannah suka :D

lydzar said...

wokeh, tq nuris for the info..memang lagi puas hati kalo pegi jamu mata kt ikea tu dulu kan..since ikea pon dh tak jauh dari rumah, insya allah aku ku tarik tangan si papa utk pandukan kami ke sana :)

 

MommaLydzar Logo

MommaLydzar Logo

Nuffnang Logo

Nuffnang Logo

Alkesah Kehidupanku ®