Sharing, tentang molekul air.

Salam Jumaat semua!


Apa yg saya update kt Fan Page Kedai Triple S, saya update kt sini jugekkk!! Hehehe. Sebabnya, saya tau korang kt sini tak LIKE lagi Fan Page saya tu. So rugi lah korang sebab tak dpt update yg saya update kt sana :P





JOM LIKE KEDAI TRIPLE S!!

Sharing, tentang molekul air. 

Kajian saintifik di Jepun : Dr. Masaru Emoto dari Universiti Yokohama dengan tekun melakukan penyelidikan tentang perubahan molekul air. Air murni dari mata air di Pulau Honshu didoakan secara agama Shinto, lalu didinginkan sehingga -5 °C di makmal, kemudian diambil gambar dengan mikroskop elektron dengan kamera halaju tinggi. Ternyata molekul air tersebut membentuk kristal segi enam yang indah.





Cuba lihat bentul molekul air ini. Indahnya bila dibacakan sesuatu yang baik kepadanya. 


Mungkin ini juga akan berlaku, pembentukan molekul yang cantik kepada air susu perahan kita bila kita bacakan surah-surah lazim atau surah Yaasin ketika sedang mengepam. Indahnya nikmat susu ibu, bertambah indah bila kita bacakan doa atau ayat-ayat al-Quran..

Jom semua, lepas ni sambil mengepam kita tukar hobi hadap FB, tengok tv etc kepada bacaan AlQuran pula :)

3 words from u:

eB said...

kiter x nmpk ngan mater ksr jerk kan?
subhanallah :)

ieedaz @ mama_isha said...

good sharing liza..

Anonymous said...

Τhanks for finally talking about > "Sharing, tentang molekul air."
< Liked it!

Also visit my web blog: Same Day Рaydaу Loanѕ

 

MommaLydzar Logo

MommaLydzar Logo

Nuffnang Logo

Nuffnang Logo

Alkesah Kehidupanku ®