Hilda Marissa : 11Bulan

Tengok tu akal budak makin besar. Asah skill baru ok.




Berjaya!!! Hehe

Alhamdulillahm she turns 11months young today. Anak mama makin besar, tp mama tetap muda hokeh!! :P

Dia sambut birth-month dia dengan suhu badan yg agak tinggi. Demam la kekdahnya. Start dari malam tadi. Mama bekalkan ubat dan mintak cikgu monitor keadaan dia. If nampak demam teruk, macam biasa mintak cikgu call mama to rescue renjes.

Sekarang dia dh mula berani angkat tangan tinggi tinggi sambil berdiri ala-ala menjawab soalan mama.

Mama : Siapa nama dia Hilda Marissa???
dengan riang ria angkat tangan tinggi tinggi jawab itulah saya!

tapi kejap je la. then jatuh atau cepat2 dia berpaut kt mama

Jalan laju laju taktektakteh dengan tangan sebelah pegang tangan mama, sebelah lagi cuba balancekan badan..last-last terpeleot jatuh juga :D Ya Allah Ya Tuhan!! Sangat seronok melayan anak kecil yang begini.

Penyusuan :

Alhamdulillah, masih menyusu sepenuhnya dengan susu badan. Alhamdulillah, disebalik kemeruduman dan kemelesetan hasil perahan, mama masih berupaya menyediakan dan memberikan cecair emas berharga untuknya. Biasalah merudum bila period datang. Yang penting semangat tak putus, kerap mengepam, dan jaga pemakanan..dan of course pengambilan suplemen Shaklee supaya badan tetap cargas!


7 words from u:

amirah said...

dah nak dekat setahun dah hilda..kejap je. pastu sampai 2 tahun la hilda nyusu ni..kalau ahmad lak kan lydzar pesen dia skrng, sape nama dia ahmad raif idlan, angkat tangan!..dia jawab tangan..waaa..dulu dia jwb saya!..sapela yg ajor ajaran sesat ni

e.l.i.s.s.m.i.e said...

kejap jer dah besar. bestnya laa ada baby kecik. lambatnya ya Allah..

Sweetmama@EiJa ZaQuaNZiQrY said...

skjp jerk kan ..bulan depan dh nak setahun,
anak eija semalam genap 9 bulan, pun skrg dh pandai memanjat tangga & katil..w/pun eija xdpt bg fully BF tp alhamdullillah anak eija ziqry masih menyusu badan setiap malam :D

MAMASUE said...

seronok kan bila ada baby besar2 gini?mamasue rasa mcm nak baby na tu besar niiii je....tak yah besar2...=P nak gomol2 je all the time

Momma Mia said...

sikit jer lagi nk dpt degree 1 tahun tu sis.. berusaha!! kejap jer kan. terasa cam nk baby lagi tak?? heheheh

Iela Fazielah said...

sekejap jekan dah besar... kira kak ila bersalin next month... dia genap setahun....

wan nurul hezrina said...

AMBOII PANDAI TOLL DIA PANJAT=)heheh..mujurlah rak tb tuh rendah jerk kalau tak serammm

 

MommaLydzar Logo

MommaLydzar Logo

Nuffnang Logo

Nuffnang Logo

Alkesah Kehidupanku ®