Durian runtuh FELDA hari ini

Baca kt sini : Durian Runtuh Felda

Semalam dh gosip-gosip pasal ni dgn kakak saya via GTalk. Dia  yang sampaikan kt saya yang tak tahu menahu ni. Saya memang tak amek pot sangat hal ehwal dunia luar, tenggelam dalam dunia sendiri jek. Hehe.

Malam tadi, masa call mak..mak bgtau lagi sekali. "Ada bahagian untuk anak-anak juga ni.." Abah menyampuk dari belakang "Abah ada durian runtuh ni. Nak ke taknak? " Saya "Mesti lah nakkkk!!"

Ada yang kata gula-gula politik. Hmm apepon orang kata, kalau orang nk bagi saya amek je. Muawahahahah!

RM5000 untuk Peneroka, RM5000 untuk isteri, dan RM5000 untuk anak-anak. Kami ada 6beradik.
Jadi bahagi-bahagikanlah seadilnya. Walaupon tak pasti bila dapat duitnya, saya plan nak jadikannya suntikan modal utk K3S saya.


Promosi May : : GLA Complex : : sedang berlangsung di K3S

Tak terpikir pon nk buat shopping or apa-apa selain itu :) Hehe sbb bukan lah dapat amaun sebulan gaji kan. Jadi lah, untuk memajukan lagi K3S saya tu.

Sesapa lagi generasi kedua Felda, meh tinggalkan komen share dgn saya apa plan anda dgn 'durian runtuh' anda :)

7 words from u:

Kancilbiru said...

seronok juga bagi kakitangan FELDA..dapat bonus 2 bulan setengah gaji tu....

lydzar said...

@Kancilbiru betul betul..seronok jd staff felda :)

pizet said...

syokkan dapat duit ni..hehe tahniah la pada warga felda..yang bukan tu jgn iri plak...rezeki org lain2

Hanis Azla said...

Alhamdulillah.. rezeki2.. satu keluarga dapat rasa kan lydzar.. bagusnya..

Fizah Abu Bakar said...

alhamdulillah....mehle share skit :-)

Iela Fazielah said...

wah..untungnyer..rezeki utk mak ayah kamu n anak2...

Atia Adina said...

saya pun generasi ke 2...5 beradik....dapatlah srg RM1k.....ingat nak simpan jer duit tu dalam akaun anak2

 

MommaLydzar Logo

MommaLydzar Logo

Nuffnang Logo

Nuffnang Logo

Alkesah Kehidupanku ®