Sukan Tadika Delima Ilmu - Part 1 Hadif

Sabtu, 28 April 2012, bertempat di laman Tadika Delima Ilmu sendiri.

Owhh anakanda Hannah dan Hadif sangat excited ajak mama dgn papa pegi tengok dorang main sukan. Adik Hilda yang baru je discharge pun tak keberatan ikut tengok. Hehe nk tinggal dgn sapa pon kan, kena angkut jugak la :)




Acara bermula jam 8.30am. Bermula dengan bacaan Doa dan acara dimulakan dengan permainan kanak-kanak 3 tahun. Acara masukkan bola mengikut warna ke dalam bakul. Peserta kena pilih bola ikut warna rumah masing-masing, lari dan masukkan bola tadi ke dalam bakul didepan. Berpatahbalik, sep tangan geng serumah dan seterusnya.

Kanak-kanak 3 tahun ready nak mulakan acara.

Alamak!! Ada insiden berlanggar sesama geng tadi. Sorang peserta rumah kuning sudah menangis!
Walaupon berlanggar, rumah kuning tetap menang! Dua budak kt bawah ni la yg berlanggar. Sorang kena kepala, sorang kena hidung. Yang sakit kt hidung menangis carik mama tapi tak jumpa hehehe.. Siapa lagi, Hadif laaaa hahahaha..


OK sekian.
Hihihi potong stim je, cerita tersangkut. Banyak gambar dalam kamera, tp asek terlupa nk bawak kamera. Ni pon ehsan ibu Abdul Wafiq. Mama tag diri sendiri kt FB.

So sambung lagi kesah sukan Kakak Hannah dan mama join sekaki, next entry ye.

6 words from u:

Hanis Azla said...

he..he.. tentu terantuk bila berlaga.. itu yg menangis vcari mama tu.. fun sgt tgk sukan budak tadika kan.. aksi dan telatah mereka sgt menghiburkan..

eMMe said...

lek je mama dia amik gambar kat situ, heeee~ dah sakit, mane nak jumpe mama dia, sian hadif!! nasib papa dia ade, heee.....

Eliss Mie said...

wah..dah main sukan yer. nuha hr tu main jugak tp satu acara jer!

lydzar said...

@Hanis Azla haah berlaga sesama geng sendiri. hahaha. kena hidung hadif tu yg perit sket tu.

rose ~ Ibu Rafiq dan Aishah~ said...

eh blog awak ade malware la lydzar..
tapi sbb dah biasa masuk sy proceed jela..

maybe ade mysuperkids dalam bloglist awak kot

Iela Fazielah said...

alahai...comey!

 

MommaLydzar Logo

MommaLydzar Logo

Nuffnang Logo

Nuffnang Logo

Alkesah Kehidupanku ®