Jalan-jalan pegi breakfast

Sejak dh jumpa selipar yang betul-betul fit kt kaki Hilda ni, baru lah saya berani nk lepaskan dia berjalan kt atas jalan batu kt Subang Suria tu. Ada 3 pasang kasut saya beli sebelum ni. Saiz 3, bertapak keras, memang sesuai la utk dipakai atas jalan. Masalahnya, saiz 3 tu loose. Asal pakai tertanggal. So saya rela dukung dia kemana-mana daripada tengok kasut dia asek tertanggal dan lebih haru kalau hilang! Hihi.

Akhirnya pencarian selesai bila dapat beli selipar ni kt salah satu kedai kasut kt Giant Kota Damansara. Fit her well, ada tali kt belakang tu nk elakkan kaki dia terkeluar dari kasut :)

So di pagi Sabtu, kami ke Pejabat Pengurusan Apartment nak bayar bil maintenance. Adalah kali pertama Hilda dibiarkan berjalan pegang tangan dengan kakak dan abang. Mama perhati kan je.

Huhu sungguh bahagia hati seorang mama ni tengok 3 orang anak kecik berjalan berpegang tangan macam ni. Mulut kakak becok bagi arahan kt adik, jangan langgar batu, jangan langgar lubang. Adik pulak separuh jalan berenti, penat. Kalau tak penat pon, dia berhenti sebab tertarik nk kutip daun atau pembalut gula-gula yang ada kt tanah tu.

Comel comel :P






15 words from u:

Rai said...

sejuk ati tengok anak2 jalan berpimpin macam ni kan..comel je kakak dgn abangnya dok pegang adik.. hehe..

rose ~ Ibu Rafiq dan Aishah~ said...

heheh so comel..:-)

Eliss Mie said...

lepas ni mesti x nak orang pegang nak jalan sendiri ajer :) haihh, rindu bau baby ;p

Ad said...

seronok kan time anak2 membesar ni....penat pun terbalas dengan telatah diaorg

ieedaz @ mama_isha said...

tomey nyer tgk diaorg pimpin tangan cam gitu!!

Iela Fazielah said...

comel betul hilda jln....ngan kasut putih dia...terserlah....hadif senyum je

fini zaini said...

hilda ni suka mengutip tak?kalau si wafiq smpai ke besar nih..apa bnda dpn mata smua nk di kutip nye..beza nya dh tak msuk mulut je cam kecik2 dlu

lydzar said...

@Rai betul, memang sejuk hati tengok. rasa nk nangis terharu pon ada. hahaha..ape punya perasaan daaaa

lydzar said...

@rose ~ Ibu Rafiq dan Aishah~ of course..kids memang comel kan...all kids!

lydzar said...

@Eliss Mie Elis, me too.rindu sangat bau baby hihihi!

lydzar said...

@Ad hehehe..telatah yg kadang2 boleh buat mama dorang merajuk juga. tp dorang peduli apa, mama merajuk pon suh mama buat susu :D

lydzar said...

@ieedaz @ mama_isha tu 3 orang, kalau 5 orang jalan pimpin tangan mesti lagi comel bak gerabak keretapi huhuhu

lydzar said...

@Iela Fazielah satu2nya kasut yg fit her well kak. hehee

lydzar said...

@fini zaini takat ni mmg suka gak. tp tak sempat nk kutip dh kena tepis ngn mama dia

greenveined said...

=) comeyl.

 

MommaLydzar Logo

MommaLydzar Logo

Nuffnang Logo

Nuffnang Logo

Alkesah Kehidupanku ®