Balik Kampung Safety Campaign and Makan Buat @PBJV

Event last Thursday, speaker jemputan adalah Dr Kamal Afendi Penganalisis Jenaya. Serius lawak sangat dia ni. Memang tak kering gusi sepanjang talk dia.

Saya turun pon dh lewat. Macam biasalah, event start kol2pm. So nak solat dulu, nak pumping dulu :)

Baru je duduk kt kerusi, dh pecah gelak. And very enjoy talk sepanjang almost 2 jam tu. THUMBS UP!
Talk on keselamatan ruah waktu kita cuti raya, keselamatan diri waktu nk balik kampung, cerita ragut dan teori-teorinya.

Dan menurut kata Dr Kamal, adalah lebih baik perempuan pakai handbag bertali pendek untuk elakkan risiko pada keselamatan diri compare to beg sling tali panjang tu. Lagi bagus bawak beg plastik je. Takdek la mat ragut dok aim kita nnt. Heheh!


Demo ragut
Demo pecah rumah

Dah abes talk, kemas-kemas beg nk g makan durian
Lepas acara safety talk ni, ada acara makan buah. Sorryy takdek plak picture.

Okeh, short entry sahaja. Salam 3 Ramadhan..nnt nk update cerita cik Hannah puasa plak :D

3 words from u:

amirah said...

opis lydzar buat? waa..bagusnya..ni citer sebelum pose la kan..: P

Eliss Mie said...

saya pun suka dengar ceramah dia. dulu pernah join sekali masa dia dtg uitm.

ieedaz @ mama_isha said...

Awat tajuk pesta makan buat tu.. eheh type laju sgt ni, buah pun jadi buat:-)
Mama isha pun suke talk dr kamal afendi ni, mmg terbaek!!

 

MommaLydzar Logo

MommaLydzar Logo

Nuffnang Logo

Nuffnang Logo

Alkesah Kehidupanku ®