Terawikh di rumah

Azam saya Ramadhan ni, untuk jadi berbeza dengan Ramadhan lepas.

Tahun-tahun selepas mempunyai anak, saya tak berkesempatan nk solat terawikh di surau atau masjid. Dah tak solat terawikh kt masjid, kt rumah pon culas. Alasan mengelek anak dan anak ganggu kalau solat.
HUH ALASAN!!

Alhamdulillah tahun ni saya kuatkan juga semangat dan syukur dipermudahkan. Makan tak perlu terlalu kenyang. Pastikan anak-anak juga dh makan. Kadang-kadang terlambat sikit start. Mudah dengan surah-surah yg pendek saja. Dan meriah dengan background dan sound effect anak-anak bergurau senda sambil bercekau sambil saya menahan sabar dengar tangisan bergilir-gilir lepas kena buli ikut turn masing-masing. Hihih!

Dia tolak dia, dia gigit dia..nasib baik ada si tukang pujuk dedua pihak bila tangisan mula kedengaran. TQ Kakak Hannah. Adik-adik dia dh mula pandai bercekau dan tak puas hati. Tak padan kecik si Hilda tu.

Ya Allah semoga kuat untuk teruskan berterawikh dirumah sampai habis Ramadhan nnt..INSYA ALLAH. :)

6 words from u:

Kazaztan Team said...

ada anak2 yg kecik2 nie mmg terawih di umah aje...

Kesuma Angsana said...

insyaAllah akan dipermudahkan!

Eliss Mie said...

kalau x boleh kat masjid, kat rumah pun xper kan. saya bawak jugak pegi masjid tapi selang seli la.kesian dia pulak kalau balik lewat penat.

amirah said...

samala lydzar. kat rumah jela. nak gi masjid kena tggu depa besar sket. ye ke hilda garang camtu? huhu

:: Mrs.Eady :: said...

alhamdulillah ~ smeoga dipermudahkan urusan..

mrs Fahmi said...

iskk...memang sama la kite Lydzar...i pon terawikh at home...this year mmg nekad la..tapi like u said la, mmg hingar bingar....siap bole lari2 marathon kat depan kite plak...sabau je la...tapi itu la yg add on rasa puas bile berjaya abeskan terawikh and witr, walaupon tak sampai 23 rakaat kan...ehehe...

good luck until penghujung ramadhan!

 

MommaLydzar Logo

MommaLydzar Logo

Nuffnang Logo

Nuffnang Logo

Alkesah Kehidupanku ®