Lebam!

Ini cerita last week.

Mama bz masak lauk berbuka. Adik excited nk sambut Papa, Abang and Kakak balik dari Pasar Ramadhan.

Adik dok tunggu depan pintu didalam rumah, dan Abang tolak pintu sekuat tangan budak keciknya itu. Hah! dapat bayangkan apa terjadi??

Pecah lah tangisan Adik. Mama dan semua orang yang lain pun terkejut. Terus tinggalkan kuali dan dapatkan Hilda yg menangis tak ingat. Sakit!

Nasib baik memang mama ada 'ubat' mujarab. The one and only boleh comfort dia.

Okeh dh diam, inilah kesannya..Lebam dan bengkak sket kt kening dia. Cian anak mama.
Sapu minyak gamat sket dan dia dh boleh senyum senget :D


14 words from u:

ieedaz @ mama_isha said...

alahai cian nyer cik hilda...
mesti abang hadif rase bersalah sgt kan..

mekchu said...

lebam sudaaaaa... mintak2 tak de kesan.. tak comey hari raya nnti.. apa ubat mujarab tu erk? hihihi..

Lizan said...

ya Allah...lebam betul...

MAMASUE said...

hilda dah besar!mamasue confius tadi...

lydzar said...

@ieedaz @ mama_isha alamak tak ingatla citer abghadif. sibuk ubatkan hilda je masa tu hihi

lydzar said...

@mekchu takdek kesan dh mekchu. clear dah lusanya. hehe. ala 'obat'nya nk kasik diam, ofcourse la nenenenenenenennnn hihi

lydzar said...

@Lizan tula, first few hours mmg merah dan benjol gak la. cian dia.mesti mmg sakit

lydzar said...

@MAMASUE mamasue konpiuskan hilda dgn sape?

Atia Adina said...

alahai ciannya hilda....nasib baik sikit jer....tak per.....kejap jer tu....nnt ok....

Eliss Mie said...

alahai, kesian adik. mesti semua terkejut kan.

Kesuma Angsana said...

la siannyer, cer bubuh asam jawa sikit utuk hilangakn lebam n benjol tu!

amirah said...

siannya hilda..lebam sungguh tu lydzar...alahai..ni gambar latest hilda mcm dah lama x tengok..cunnya diaaaa

Iela Fazielah said...

siannyer dia....

Hanis Azla said...

ala siannya dia.. punya excited tggu abg dan kakak, dpt lebam sudahnya ye hilda.. takpe2, dgn ubat mujarab mama tu insyaAllah, esok lusa susutlah lebam tu..

 

MommaLydzar Logo

MommaLydzar Logo

Nuffnang Logo

Nuffnang Logo

Alkesah Kehidupanku ®