Bersahur dan berbuka

Dah 6 hari bersahur dan berbuka dengan home-made lauk pauk. Sup daging, kari ayam, ikan siakap semua pon dh masak. Tetiba rasa nk cuti masak.

Tapi mcm tak berapa nk boleh jugak sebab time berbuka boleh la nk pegi beli or makan kt luar kan, kang time sahur nk makan apa pulak kalau tak masak. Dh balik berbuka baru nak masak..hmm macam malassss je hehe.

Suami gembira si isteri hari-hari masak, time bukan Ramadhan si isteri byk kali cuti sebab busy. Haha alasan kan! Tu lah hikmahnya bulan Ramadhan pada rumahdanlif kami. Balik awal jam 4pm memang bagi saya banyak ruang untuk bekerja kt dapur sambil diselangi bantuan anak-anak read:tumpahkan air, bukak tutup peti ais, dan mencorakkan lantai dengan pelbagai bahan.

Its OKAY, mama ampunkan je. Ramadhan kan bulan baik utk mengajar kita erti sabar. Anak-anak dengan niat nk explore what's inside the kitchen, dgn niat nk tolong mama basuh cawan dan sebagainya lah.

Back to cerita berbuka, hari ni terasa-rasa nk mintak orang tu belanja benda-benda kt bawah ni jeeee.



So untuk sahur kita makan menu ni jer lah.

pinjam gambar terima kasih tsukasachronicles.blogspot.com
 Setuju???? Hihi

5 words from u:

Kesuma Angsana said...

setuju (sambil angkat tangan) hehehe

pizet said...

menu bawah lagi sedap dari yang atas

amirah said...

kitorg setakat ni memang makan kat rumah mak je. so sahur memang kena masak yg baru

ieedaz @ mama_isha said...

alamak, pic pizza tu nmpk menarik arrr..huhuuu

Iela Fazielah said...

akak dah mkn dah pizza ramadan tu..serius..sedap giler... akak mkn pizza aritu en zul blnja mlm korang mkn durian kat opis sbb dia gi bl jusco voucher tu... mmg best la

 

MommaLydzar Logo

MommaLydzar Logo

Nuffnang Logo

Nuffnang Logo

Alkesah Kehidupanku ®