Semalam dan hari ni.

Semalam :

Laaaa..rupanya semalam saya tak update blog. Hihi pagi bz buat keje, petang bz prepare farewell utk opismet. Kak Liza orang penting yg proses gaji kami. GOOD LUCK yer ditempat baru :)

Selit gambar sket lah!





Pagi ni :

Masa nk keluar dari rumah, boleh pulak kunci grill rumah missing. Kunci-kunci lain (kunci mangga, kunci mailbox) yang dok dalam keychain yg sama masih ada. Cemas sudah. Carik atas meja makan tak ada pulak. Dah la cik Abe saya outstation ke Bangi. Ke Bangi je pon, tp dia bermalam kt sana. Aduuuhhh terkurung pulak la kami dalam rumah kalau tak jumpa kunci tu.

So call la dia yg berada disana. Menggelabah lawan dia cool kan. So dengan cool nya dia tanya saya soklan2 berkaitan kunci tu. Dan dia juga bagi cadangan carik kunci disitu situ sane sini. Dan akhirnya saya pon jumpa kunci nan satu itu. Huhuhu!!!

Rupanya kunci tu terjatuh di luar grill rumah kami masa saya tutup pintu malam tadi. Betul-betul dekat tepi grill je. Nasib baik jugak la dia stay kt situ sampai pagi. Dan takde jiran yg tersepak kunci tu. Macam mana ntah boleh jadi macam tu. Saya dh check keadaan ring pada keychain saya. Takde pon yg nmpk longgar dan ala-ala nk tercabut. Apapon lega lah sbb jumpa.

Kalau ikutkan Hannah dah abes exam, boleh je saya buat alasan terkunci dalam rumah dan amek cuti. Tapi dia masih belum settle dgn examnya. Tak nak dia tertinggal. Tapi kan, bila otw pegi keje, stuck pulak dalam jem nk menuju Dataran Sunway tadi, rasa macam bestnya kalau amek cuti je tadi!


7 words from u:

ayu said...

aiyoooo..mujur tak hilang kan...hehe

Hanis Azla said...

Alhamdulillah jumpa.. klu tak bercutilah kat dalam rumah yer lydzar.. all the best utk teman lydzar tu..

Iela Fazielah said...

akak biasa terkunci atau tertinggal kunci lebih2 dlm kete... last week hubby akak patah balik kat h/way sbb kunci tertinggal dlm kete dpn sekolah syfqah sbb akak gi byr yuran... haru....

Cho Zila said...

untuk puan rosliza selamat untuk persekitaran keje yang baru... selalu pompuan memang gelabah sikit biasalertu.. mujur jumpa....

e.l.i.s.s.m.i.e said...

eh boleh pulak macam tu yer. seb baik jumpa balik. hr ni ramai yg tak der kat ofiz.bosan jugak

akuzle ayu said...

rosliza neh org klate ker? rasa2 mcm junior kt skola ahkak dlu lah...

lydzar said...

@akuzle ayu haah kak ayu, kak rosliza ni orang kelate. tp saya tak ingatla mana kg dia

 

MommaLydzar Logo

MommaLydzar Logo

Nuffnang Logo

Nuffnang Logo

Alkesah Kehidupanku ®