Abang Aji dan spek matanya

Mama : Okeh dah sampai..Jom turun!

Hadif : Mama, mana abg nye songkok? Mana abg punye spekmata?

Mama : Abg nk buat apa? Takyah la bawak, nnt hilang.
Hadif : Panaslah!!

Cikadak ok mamat ni, nk turun pi kedai runcit pon nk bawak dua harta kesayangan dia tu. WAJIB bawak, kalau tak, panas! Hihi anak mat saleh mana la alergik cahaya matahari ni?

Erkkk anak matsalleh bukan ke suka berjemur kasik tan..so ni memang anak orang Asia yg sibuk takut hitam, seb baik blom reti pakai whitening sebab nak putih, kan?

Dah siap-siap pakai dua aksesori baru la dia turun kereta.
Perghh bajet macho hemsem abeslah tu. Bila mama tanya, nampak jalan tak? dia jawab "TAK" kahkahkah..

Pakai seluar pendek ke, seluar panjang ke, songkok tetap dikepala. Sampai brother kt kedai runcit yg selalu kami shopping tu panggil dia 'Abg Aji'

nampak tak spekmata kt tangan dia


aha dh compelte mcmgini, baru la boleh pegi kedai!



7 words from u:

Kancilbiru said...

hahahaha...alim betoi abg aji ni..tapi pakai suar pendek..ekeke

amirah said...

waa...comelnya nak pakai spek jugak tu..hihi..pandai hadif pakai songkok kan..kalo ahmad letak apa pon, topi ke semua dia buang..

kemma said...

haha..lawak..comeii je perangai budak2 ni

mamasue said...

mesti dia ade tengok sesape pki cenggitu hensem ni...kikiki

e.l.i.s.s.m.i.e said...

mcm anak eliss la, spek nak pakai even malam2 buta pastu ckp x nampak nak jalan..hehehe

mekchu said...

kemain nye anak bujang sorang tu.. biar tak nampak, asal bergaya... hahahaha.. kelakar lah abang ni.. buat auntie tergelak petang2 ni..

ayu said...

fullamak...encem betul la hadiff ni...hehehe..

 

MommaLydzar Logo

MommaLydzar Logo

Nuffnang Logo

Nuffnang Logo

Alkesah Kehidupanku ®