Cars 2 with Trio HMs

It was last nite..hallamak, speaking London pulak dah.

Since complimentary pass from Nuffnang blom diguna lagi, dan skg ni tengah ada cerita yang sesuai utk kids pulak, maka kami makpak ~mak dia lebih beria sebenarnya~ Trio HM pon decide la nk bawak dorang tengok cerita Cars 2 ni.

Kami pegi tengok dekat TGV Bukit Raja. For the first time nya berbuka minum air kosong dalam kereta sebab dah tersalah masuk jalan, so terpaksa berpusing lalu kt Setia Alam dulu baru la sampai kt Bukit Raja.


Hannah dari siang lagi dah excited. Siap dah cerita dekat Biha ~best friend dia~ yang dia nk pegi Jusco tengok wayang.  Padahal bila mama tanya, wayang tu apa, dia tak tau nk jawab. Hihi!

Sampai je Jusco, kami terus redeem tiket, pergi solat magrib then makan nasik lemak kejap dan jam 8.30pm terus masuk panggung.

Seawal tayangan The HMs behave very well. Duduk elok-elok je kt seat masing-masing. Saya memang guna keempat-empat tiket. Senang sebab dapat duduk sorang satu seat. Hilda pon sama behave. Saya try baringkan dia kt pangku tp dia dok angkat badan dia nk posisi duduk. So saya pon pangku lah dia dalam keadaan dia duduk. Kan main cik Hilda takmo kalah dgn Kakak dan Abang. Dia pon konsentret sekali tengok cars.

Tapi bila part Finn McMissile tengah berperang dgn kereta-kereta jahat tu, Hadif mula takut. Sebab sound effect yang kuat. Boleh dia kata, taknak tengok cerita Cars. Then Papa pon amek dan riba dia, baru la dia boleh tenang sket. Huhu takut rupanya anak bujang mama. Anak-anak dara mama steady je.

Mama and Papa pulak enjoy juga cerita ni. Best juga. Sepanjang movie, Hadif dan Hilda ada tertidur-tidur juga. Hannah je yang menten fokus tengok cerita tu. Dia nk tanya dan ajak mama sembang pasal cerita tu, tp mama pulak tak berapa nk dengar. Bising kan.

So kalau dah behave macam ni, insya allah nnt bebila boleh la bawak lagi pegi tengok wayang. Tak sangka. Acara yang dulunya setahun sekali pon susah nk buat, tahun ni je mama dh 3 kali masuk panggung hehe.




5 words from u:

amirah said...

bawak hilda sekali ke? wahh..bagusnya semua behave..teringin nak gi tengok wayang..dah dekat 2 thun x tengok wayang..

mekchu said...

papa-jit baru plan nak bawak mi-cah for the 1st time tengok wayang.. tatau lah berjaya ke tidak.. nak tggu cerita upin ipin ntah bila..

AzMask said...

Akak midnite malam tadi.. Adam nak tengok sangat cars.. 5 bintang utk cars 2...

Iela Fazielah said...

wah bestnyer.. tp mungkin sbb tgk malam kot.. aman la sikit bila anak2 tido...

Piza said...

Salam. Sesat sampai Setia Alam?Hehe tu la my current residence. Memang silap2 boleh sesat ke sana kalau dari Bukit Raja. Tahniah la dah boleh tengok wayang dengan anak.Tu kira pencapaian tu!

 

MommaLydzar Logo

MommaLydzar Logo

Nuffnang Logo

Nuffnang Logo

Alkesah Kehidupanku ®